Sari direct la conținut

Libia isi retrage toate depozitele bancare din bancile elvetiene si sisteaza livrarile de petrol catre Elvetia

HotNews.ro

Statul libian a anuntat joi seara ca isi va retrage toate depozitele detinute in banci elvetiene si a confirmat ca a sistat livrarile de petrol catre aceasta tara, in semn de protest fata de faptul ca unul dintre fiii liderului libian Mouammar Kadhafi a fost arestat pentru scurt timp la Geneva in luna iulie a acestui an, anunta AFP.

„Marea Jamahirya libiana a decis oprirea aprovizionarii Elvetiei cu petrol brut si retragerea depozitelor din bancile elvetiene, care se ridica la 7 miliarde de dolari”, anunta AFP, citand agentia oficiala de stiri din Libia, Jana.

Aprovizionarea cu petrol a Elvetiei nu va fi, insa, afectata de aceasta masura, potrivit directorului Uniunii Petroliere din Elvetia, Rolf Hartl, citat de AFP. De asemenea, masura nu va determina cresterea pretului combustibilului vandut in benzinarii, a asigurat oficialul elvetian.

Elvetia importa anual din Libia 2,5 milioane tone de titei brut, care reprezinta aproximativ 20% din totalul de petrol necesar Elvetiei.

Hannibal Kadhafi, in varsta de 32 de ani, sustine ca ar fi fost maltratat de politistii elvetieni dupa ce a fost arestat.

Hannibal Kadhafi, al patrulea dintre fiii presedintelui libian, a fost arestat impreuna cu sotia sa la 15 iulie, la Geneva, ca urmare a unei plangeri a doi angajati ai unui hotel, care i-au acuzat pe cei doi soti de agresiune. Acestia au fost eliberati doua zile mai tarziu, dupa ce au platit o cautiune de 312.500 de euro, potrivit Mediafax.

Hannibal Kadhafi mai fusese cercetat si in anul 2005, la Paris, pentru agresarea partenerei sale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro