Sari direct la conținut

Franta. Vaduva unui angajat Renault care s-a sinucis la locul de munca: Presiunea a culminat cu anuntul ca va fi mutat in Romania 

HotNews.ro

Dezbaterea privind sinuciderile la locul de munca a ajuns in tribunale, in Franta. Dupa ce cazurile de suicid din randul angajatilor de la France Telecom au tinut primele pagini ale presei franceze, jurnalistii din Hexagon scriu despre un alt angajat care se pare ca si-a pus capat zilelor din cauza stresului de la locul de munca. Este vorba despre un caz mai vechi, care are in centru un angajat Renault, anuntat ca urma sa fie mutat pentru 14 luni in Romania.

Sylvie T, vaduva unui angajat care s-a sinucis la locul de munca pe 20 octombrie 2006, acuza compania pentru o „greseala de neiertat”, potrivit Metrofrance.com. Femeia incrimineaza metodele dure de conducere folosite in cadrul institutiei. Potrivit acesteia, sotul sau a cazut victima unor presiuni extrem de mari, care au culminat cu anuntul unei mutatii de 14 luni in Romania. De vina este managementul prin teroare, a declarat femeia, intr-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.

„Muncea tot timpul si repeta ca este «nul si incapabil»”. In vara lui 2006, barbatul a fost anuntat ca va merge in Romania. „Teoretic, se poate refuza o misiune, dar in realitatea nu se poate spune «nu» la Renault”, a marturisit Sylvie. Calvarul a inceput in luna septembrie, la intoarcerea din concediu. „Nu mai vorbea. In ultimele doua luni, a plans in fiecare seara, a pierdut 8 kilograme si nu a mai dormit mai mult de doua ore pe noapte”, a continuat femeia, acuzand compania ca cerintele erau inumane.

Acum, Sylvie T. spera ca instanta sa stabileasca vina angajatorului si sa creeze un precedent in ceea ce pare ca a devenit un fenomen in Franta. Avocatul Renault a dat asigurari ca angajatorul „nu a fost supus la stres si nici la conditii de lucru speciale”.

Cazul iese la suprafata in contextul in care la o alta companie, France Telecom, s-au inregistrat 25 de sinucideri si 13 tentative de sinucidere in randul angajatilor, in ultimele 20 de luni. Sindicalistii dau vina pe climatul de stres produs de restructurari si pe conditiile proaste de munca.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro