Sari direct la conținut

Gabriel Oprea: Liderul Coalitiei de guvernare este Rovana Plumb, Victor Ponta este acum doar prim-ministru/ Am baut un pahar de vin rece cu Liviu Dragnea

HotNews.ro
Gabriel Oprea, Foto: AGERPRES
Gabriel Oprea, Foto: AGERPRES

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca Victor Ponta nu mai este liderul acestei structuri, ci Rovana Plumb, care in prezent este presedintele interimar al PSD. Oprea le-a spus jurnalistilor ca a baut un pahar de vin cu Liviu Dragnea, dupa sedinta coalitiei.

Intrebat despre intalnirea cu Liviu Dragnea din curtea sediului UNPR (care se afla in spatele sediului PSD), Oprea a raspuns: „Domnul Dragnea…este prietenul nostru, nu? Nu stiu daca v-a spus Rovana treaba asta, pentru ca am rugat-o eu sa va spuna: Victor Ponta ca prim-ministru trebuie sa faca o declaratie despre Codul Fiscal, iar Coalitia politica care sustine guvernarea o sustine total. Asta am discutat printre altele si cu Liviu Dragnea. Si am…v-am spus ca am baut un pahar de vin? Chiar asa am facut. Rece.

Doamna Rovana Plumb este presedinte interimar al PSD este de fapt liderul acestei coalitii, PSD fiind cel mai important partid. Este liderul Coalitiei, iar PSD este principalul partid al Coalitiei si este corect ca liderul acestei coalitii – inainte era domnul Ponta, Victor Ponta este acum doar prim-ministru si liderul acestei coalitii este doamna Rovana Plumb,” le-a spus Oprea jurnalistilor, se arata in clipul publicat de Gandul.info.

Intrebat daca Liviu Dragnea i-a spus despre intentia de a candida la sefia PSD, Oprea a spus: „Chiar nu am discutat despre asta.”

Ulterior, Oprea le-a spus din nou jurnalistilor despre paharul de vin baut cu Dragnea. „Il cunosc bine pe Liviu Dragnea, suntem prieteni, suntem amici…V-am spus ca am baut un pahar de vin? Da, chiar am baut. Cu gheata” a spus liderul UNPR.

„Am primit o invitatie la un vin foarte rece, cu gheata”, a spus si Dragnea, despre intalnirea cu Oprea.

Presedintele interimar al PSD Rovana Plumb a declarat, la finalul unei sedinte a coalitiei de guvernare de la care Victor Ponta a lipsit, aflandu-se in Turcia pentru control medical la picior, ca premierul este cel care va anunta modalitatea de solutionare a problemei Codului Fiscal, trimis spre reexaminare la parlament de catre presedintele Klaus Iohannis. Plumb nu a precizat daca in cadrul sedintei s-a luat o decizie sau nu, ci a repetat, la institentele jurnalistilor, ca cel care va comunica „modalitatea de solutionare” este premierul.

„Ne-am consultat in coalitie si sustinem cu totii Codul fiscal in forma propusa de catre Guvernul Ponta si adoptata de Parlamentul Romaniei, iar modalitatea de solutionare a cererii de reexaminare va fi comunicata de prim-ministrul Victor Ponta. Nu va mai exista pe acest subiect o alta intalnire a coalitiei. Premierul Victor Ponta va comunica modalitatea de solutionare” a declarat Plumb.

De la sedinta coalitiei a lipsit si liderul ALDE, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care se afla intr-o scurta vacanta, potrivit televiziunilor de stiri. Au participat in schimb Daniel Chitoiu, Daniel Constantin si Gabriel Oprea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro