Sari direct la conținut

Scoala de „fete” Peco

Buna ziua, Ardeal

Se spune ca in spatele fiecarui barbat puternic salasluieste o prezenta feminina care trage de itele puterii, conducandu-si “papusa masculina” spre telurile la care aceasta nazuieste. Exista si cazuri, mai rare ce-i drept, in care barbatul sta in spatele femeilor si le impinge pe acestea, intocmai ca un spargator de gheata, in lumea condusa, cica(!), de barbati.

Pentru a reusi in aceasta lume cruda si rea, unul dintre cowboy-ii politicii neaose este Iuliu Pacuraru. Cu stabilitate de invidiat, acest echilibrist notoriu s-a spijinit din umbra pe cate o piramida umana si a reusit sa-si mentina, prin “elevii” sai, o prezenta aproape ubicua.

Fostul presedinte al PD Cluj, Iuliu Pacurariu, a fost unul dintre cei mai influenti aghiotanti ai lui Petre Roman din Ardeal.

Ascensiunea acestuia a inceput in 1991 cand a urcat “Muntele Golgotei”, respectiv dealul de la Manastirea Nicula, in fiecare an de Sfanta Marie.

In calitatea sa de senator, in mandatul 1996-2000, perioada in care PD s-a aflat la putere, a sustinut cu o vehementa stahanovista pozitia ministrului mandatat de el la Aparare, Sorin Frunzaverde, de amnistiere a crimelor comise de ofiterii armatei la Revolutie. Unghiurile de forta pe care s-a sprijinit Iuliu Pacuraru de-a lungul timpului sunt departajate pe doua categorii de varsta.

In cea dintai categorie, cea cripto-comunista, se incadreaza o personalitate feminina clujeana de mare anvergura: Mariana Stoica, o fosta comunista dezinvolta care ne reprezinta tara pe Pamantul Sfant.

A doua categorie, aripa tanara este formata din Raimonda Boian, cea care corecteaza discursurile lui Boc, si Cozmin Gusa, cel care in ultimul timp se “sinucide” politic. La o raspantie a vietii, Iuliu Pacuraru a calcat in “urma dracului”.

Din cauza faptului ca s-a situat de partea lui Roman in lupta cu Basescu, la alegerile interne din PD Cluj, Pacuraru a pierdut presedintia organizatiei, fiind dezavuat inclusiv de manuta sa dreapta, Florin Stamatian, dar si de cea stanga, reprezentata de familia democrata Cataniciu.

Dar acest lucru nu l-a deranjat prea tare pe Pacuraru pentru ca domnia sa s-a reprofilin, dorind sa devina poliglot. In toamna anului 2004, senatorul PD de Cluj Iuliu Pacuraru a dat sfoara-n tara ca doreste sa studieze si alte limbi decat cea cu care se obisnuise pana acum.

Domnia sa a mai declarat ca este dispus sa plateasca saptamanal trei sedinte pentru a se deprinde cu oralitatea limbii care circula fara viza pe mai tot mapamondul.

Pupila lui Pacuraru, Mariana Stoica, numita de inotatorul Petre Roman la post in Israel, este cea mai veche activista comunista clujeanca care ne-a reprezentat tara in Israel.

Mariana Stoica a facut parte, in perioada mezozoica, din tripticul celor mai temute activiste din invatamantul preuniversitar clujean, turdean si dejean (“Axa rautacioaselor” Mariana Stoica-Delia Rusu-Maria Dragoi). Dupa caderea regimului comunist, aceste bacante staliniste s-au pronuntat ca au asteptat de o viata democratia.

Pentru a veni in sprijinul teoriei profesorului Vladimir Tismaneanu, Mariana Stoica, actuala ambasadoare la Tel Aviv, a declarat ca a fost infiltrata in Partidul Comunist ca sa-l distruga din interior.

Mariana Stoica a fost cea mai temuta activista comunista din invatamantul clujean in anii de trista amintire. La Judeteana de Partid, aceasta femeie de fier activa in calitate de prim-secretar adjunct. Mariana a fost promovata in functia de inspector scolar general pe relatia KGB-PCR-FSN, sub motivatia ca ea impreuna cu sotul sau au fost infiltrati in partidul lui Ceausescu ca sa-l distruga.

Traiectoria ei de activista comunista si fesenista a cunoscut un moment de cumpana in 1991, cand Petre Roman s-a desprins de FDSN si a incropit PD. Numai ca aceasta mutare politica nu a descumpanit-o. Mariana a jucat in continuare la doua capete pana la revenirea in Guvern a lui Petre Roman. Scurt pe doi, Petrica a facut-o diplomata si a trimis-o in misiune la Tel Aviv sa reprezinte Romania.

In sfarsit, Basescu s-a gandit sa o retraga la baza pe fosta confidenta a lui Petrica Roman la pensie sub poalele Feleacului. Cu banetul adunat poate trai o batranete fericita, daca nu va activa la PUR Cluj (cum se aude), unde e lipsa de femei diplomate. Speram sa nu se intoarca in invatamantul clujean!

Raimonda Boian-Femeia (in)Vizibila din spatele lui Boc

Raimonda este o frumoasa absolventa a unei facultati de chimie-fizica. In schimb, ata vietii a smuls-o pe Raimonda dintre borcanele Berzelius si a adus-o in fata microfonului. Nu! Raimonda nu este o cantareata, ci este purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj Napoca. Pe langa aceasta functie, frumoasa bruneta a primit si o functie calduta, preluand sefia Directiei de Invatamant-Cultura.

Gura patrata a invidiei spune ca nu “competentele” sale au fost cele care au asezat-o in aceste functii, ci sforile trase de fostul senator Iuliu Pacuraru, in prezent consilier al ministrului Administratiei si Internelor. Dezinvoltura cu care Raimonda Boian trateaza uneori cu presa nu mai lasa loc de comentarii.

Comunicatele de presa ale primariei sunt de multe ori extrem de savuroase si intotdeauna asteptate: “Primaria municipiului Cluj-Napoca isi aduce omagiul (sic!) savantului (!) Albert Einstein prin intreruperea iluminatului stradal pentru 10 minute”.

Raimonda, pentru ca are de unde, declara ca nu pune accent prea mare pe aspectul sau fizic, starnind invidia colegelor sale: ‘‘Nu pun pret pe cosmetice, nu ma uit in oglinda. In schimb imi place sa cumpar papuci.

Cand o femeie este suparata isi cumpara o pereche de papauci, cand e fericita isi cumpara doua!”, declara cu seninatate Raimonda Boia intr-un interviu acordat cotidianului BZA. Raimondei ii mai place sa citeasca si sa extraga citatele care i se par interesante.

Unul dintre cele care i-au mers la suflet Raimondei este urmatorul: “Da Doamne ca toti cei care ma urasc sa isi scranteasca piciorul intr-asa fel incat sa-i recunosc dupa schiopatat”. Speram ca Raimonda sa nu schiopateze vreodata, pentru a nu calca pe “Bec”.

In urmatoarele randuri, cotidianul “Buna ziua, Ardeal” prezinta prestatia periculoasa a unei “doamne masculinizate” care valseaza pe lita intortocheata a politichiei romanesti. In 1997, turdeanul Cozmin Gusa a decolat in tromba spre visul american cu vant la pupa suflat cu sarg de Iuliu Pacuraru.

Dar acest lucru s-a intamplat nu inainte de a-si vinde toata “ciunga” din stoc si de a-i “sapa” pe colegii de la doua institutii de presa din Cluj: Radio Sonic si Mesagerul Transilvan.

Intors din tarile calde, cu instructajul pus la punct de SIE, “pasarica” Gusa s-a pomenit ca poate ciuguli de la inaltimea unor functii bine platite: director executiv al Companiei Jurnalul, director al Departamentului Teritoriu al Antenei 1, pentru ca, in 2000, sa ajunga la conducerea Jurnalului National.

In aceeasi vreme, Gusa a racolat si un personaj feminin cu care a considerat ca are multe trasaturi in comun: Laura Andresan, in prezent binecunoscuta starleta porno. Climaxul lui Gusa a avut loc in ianuarie 2001, cand s-a produs o lovitura de teatru pe scena celui mai important partid politic romanesc: Cozmin Gusa a fost numit brusc secretar general al PSD.

Unul din cei care l-au introdus pe Gusa in cercul lui Nastase a fost ex-ministrul Turismului, Dan Matei Agathon. Aceasta “sponsorizare” a fost sustinuta insa si de alti grei din partid, cum ar fi Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor. Numai ca, firea vorace a lui Cozmin Gusa l-a facut pe acesta sa-si doreasca mai mult decat ar putea duce.

Gusa a pornit o cruciada impotriva “dinozaurilor” PSD, adica Dan Ioan Popescu, Octav Cozmanca, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Dan Matei Agathon si Ion Iliescu. Pentru aceste obraznicii, tatucul Ilici nu l-a iertat si a dat ordin sa fie mazilit… Lipsit de “patron”, Gusa a incercat sa intre pe usa din dos a PD-ului insa, vigilent, carmaciul nu l-a lasat sa intre. In prezent Gusa isi pregateste sPINul pentru a rivaliza cu Boc in 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro