Sari direct la conținut

Pentru a promova turismul salajean, Doi temerari vor pedala peste o mie de kilometri pe bicicleta

Magazin Salajean

Pentru prima data in istoria Salajului, doi oameni de-ai locului pornesc la drum pentru a promova potentialul turistic si cultural al judetului. Ei au de parcurs circa 1.200 de kilometri, pe bicicleta, pe un traseu nu tocmai usor – Belis, Scarisoara, Rosia Montana, Sighisoara, Sovata, Cheile Bicazului, Ceahlau, Toplita, Borsa etc.

In fond, salajenii nostri, in periplul lor care va dura 15 zile, vor atinge mai multe zone turistice importante din Transilvania, astfel incat autoritatile, si nu numai, din acele zone, sa intre, cel putin la nivel informational, in legatura cu ce poate oferi Salajul la capitolul turism.

Colegii nostri, Deak Zoltan si Calin Paval, au demarat, de curand, un proiect prin care intentioneaza sa realizeze ceea ce altora nici macar nu le-a trecut prin minte, cu toate ca obiectul lor de activitate se intersecteaza cu domeniul turistic.

Presedintele Consiliului judetean Salaj, Tiberiu Marc, a marturisit ca, dupa ce a discutat cu cei doi temerari despre experienta lor, despre descoperirile lor din judet, a ramas surprins sa afle ce potential turistic are judetul pe care-l pastoreste.

„Stiam ca cei doi, pana acum, au incercat sa gaseasca in judet locatii turistice deosebite. Astfel, dupa ce am stat de vorba cu ei si citindu-le materialele din presa, am ramas surprins sa aflu cate locuri extraordinare sunt in Salaj si pe care nu le cunosteam deloc”, a spus Marc.

Mai mult, el a dezvaluit faptul ca este entuziasmat proiectul celor doi a de face turul Transilvaniei pe biciclete si care este doar inceputul unui capitol important pentru judetul nostru: „Actiunea este doar in faza de sensibilizare, dupa care va trebui sa trecem la o faza mai serioasa, sa ne implicam mai mult, astfel incat sa promovam toate obiectivele turistice din judet”.

In acest sens, presedintele Consiliului Judetean propune crearea, la nivelul fiecarui consiliu local din judet, a unor forme de promovare a turismului. Pana la ora de fata, Deak Zoltan si Calin Paval sunt promotorii a 25 de expeditii, realizate atat in judetul nostru, cat si in diverse locatii turistice din tara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro