Sari direct la conținut

Fostul ministru francez al apararii va candida la alegerile prezidentiale din 2012

HotNews.ro

Fostul ministru francez al apararii, Herve Morin, va candida in alegerile prezidentiale din 2012, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al partidului sau, Noul Centru, un aliat al presedintelui Nicolas Sarkozy, anunta Reuters.

Herve Morin, in varsta de 49 de ani, numit ministru in anul 2007, a parasit cabinetul cu prilejul remanierii guvernamentale din 14 noiembrie, fiind inlocuit de Alain Juppe. In 2007, Morin a fost un partizan al lui Francois Bayrou, inainte de a se alatura lui Nicolas Sarkozy, impreuna cu alti lideri centristi, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale.

Anuntul candidaturii sale indica o accelerare a calendarului politic in Franta, odata cu apropierea scrutinului prezidential din primavara lui 2012. In cursa se profileaza si alte candidaturi, fostul ministru al ecologiei, Jean-Louis Borloo, seful micului Partid Radical, reflectand la aceasta posibilitate, la fel ca si liderul formatiunii Miscarea Democrata, Francois Bayrou, plasat pe locul al treilea in 2007, dupa Nicolas Sarkozy si Segolene Royal.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro