Sari direct la conținut

Nutu Camataru, asteptat cu porumbei si un cal, la eliberarea din Penitenciarul Jilava

HotNews.ro

Ion Balint, zis Nutu Camataru, a fost eliberat, miercuri dimineata, din Penitenciarul Jilava, dupa ispasirea unei pedepse de 6 ani de inchisoare, anunta Mediafax. Nutu Camataru a fost asteptat de fiul sau si de alti apropiati, care au adus cu ei si calul preferat al lui Ion Balint, dar si cativa porumbei.

UPDATE: Nutu Camataru a fost amendat de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei cu 120 de lei, din cauza ca a plecat din penitenciar calare pe un cal. Potrivit Codului Rutier, deplasarea calare pe cal este interzisa in mediul urban.

Dezbatere HotNews.ro: Care credeti ca sunt motivele pentru care Nutu Camataru a ales sa paraseasca penitenciarul calare pe un cal?

a) pentru a sfida autoritatile.

b) pentru a-si afirma puterea in randul lumii interlope.

c) orice alt motiv.

(Raspundeti prin formularul de comentarii de la finalul textului).

Imediat dupa ce a iesit pe poarta penitenciarului, Nutu Camataru a vrut sa incalece pe calul adus de fiul sau, insa animalul s-a speriat, iar Camataru s-a dezechilibrat usor. Apoi, ajutat de angajatul sau care se ocupa de cai, Nutu Camataru a incalecat si a plecat, insotit de fiul sau, aflat pe un alt cal.

Apropiatii lui Nutu Camataru au adus in cinstea evenimentului si cativa porumbei, pe care i-au eliberat cand a iesit acesta din penitenciar.

Nutu Camataru nu a vorbit cu nimeni imediat dupa eliberare, nici macar cu apropiatii care il asteptau la poarta penitenciarului.

Nutu Camataru si-a petrecut ultimii sase ani in inchisoare, fiind acuzat de fapte cu violenta si crima organizata. In aprilie 2008, fratii Vasile si Ion Balint (Sile si Nutu Camataru), mama acestora, precum si alte rude ale lor au fost condamnati pentru sechestrare de persoane, inselaciune si proxenetism, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Nutu Camataru a fost condamnat definitiv de instanta suprema, la inceputul lunii martie 2007, la doi ani si jumatate de inchisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat intr-un caz amplu de crima organizata in care fratele sau a fost condamnat de instanta suprema la 13 ani de detentie.

Pe de alta parte, intr-un alt caz, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in februarie 2009, pe fratii Sile si Nutu Camataru la 15 si, respectiv, 13 ani de inchisoare pentru infractiuni cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane.

Acest proces se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, care are termen de judecata stabilit pentru data de 21 iunie. Instanta a finalizat cercetarea judecatoreasca in acest caz, dar nu a putut inchide procesul, intrucat la ultimul termen de judecata unul dintre inculpati, Alexandru Costache, care era minor la data cand ar fi savarsit infractiunile, nu s-a putut prezenta, motivand ca urmeaza un tratament psihiatric.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro