Sari direct la conținut

6 modalități creative prin care să-ți crești veniturile

Smile Media
6 modalități creative prin care să-ți crești veniturile, Foto: Freepik
6 modalități creative prin care să-ți crești veniturile, Foto: Freepik

Salariul mediu în România a fost în iulie anul acesta de 4.565 de lei. Dar, în condițiile în care costul vieții crește lent, mulți oameni caută modalități de a face bani în plus. De la căutarea unui part-time job până la găsirea unor modalități creative de a-și suplimenta venitul

Sigur, poți folosi banii suplimentari pentru a-i depune în contul de economii, pentru a călători mai mult sau pentru a deveni antreprenor dacă ideea ta se va dovedi de succes.

Avantajul de a-ți găsi o sursă suplimentară de venit este și cea mai bună protecție a ta într-o situație neplăcută, cum ar fi pierderea jobului principal (din diferite motive) sau o reducere salarială.

6 modalități creative prin care să-ți crești veniturile

  • Spune-ți părerea în sondaje online plătite

Înregistrarea pe site-urile de sondaje online este o modalitate excelentă de a câștiga niște bani în plus. Nu aveți nevoie de cunoștințe sau expertiză de specialitate. Aceste companii caută doar oameni dispuși să își facă timp pentru a răspunde la întrebările lor în detaliu.

Unele sondaje online vor dura cinci minute, iar altele vă pot dura peste o oră. Puteți decide ce fel de angajament doriți să vă asumați și ce tip de sondaj este potrivit pentru dvs. Citiți cu atenție termenii și condițiile în care se face plata.

Există multe companii și site-uri de sondaje care îți caută părerea, dar iată o listă scurtă pentru a începe.

https://account.yougov.com, https://www.workhoo.com, https://www.mobrog.com, www.swagbucks.com ș.a.

  • Răspunde la întrebări de specialitate și lasă-te plătit pentru asta

Dacă ești un profesionist sau un expert, poți fi plătit pentru a răspunde la întrebări din domeniul tău de expertiză. Tot ce trebuie să faci este să aplici și, odată ce acreditările tale sunt verificate, poți începe să câștigi bani imediat.

Un expert este cineva ca un medic, avocat, medic veterinar, instalator, mecanic etc. Practic cineva cu un set de cunoștințe pe care un om obișnuit nu le are.

Modul în care funcționează este că utilizatorii plătesc o taxă pentru a posta întrebări pe site-uri precum JustAnswer.com, Fiverr sau Upwork . Ei pot fie să plătească pe întrebare, fie să plătească un fel de „abonament” în care să poată pune un număr mai mare de întrebări. Dacă răspunsul dvs. este util, utilizatorul vă va oferi o evaluare.

O evaluare mai bună vă va oferi un procent mai mare din taxa pe care o achită utilizatorul. Aceasta este o modalitate excelentă de a fi plătit pentru diseminarea unor informații pe care oricum le aveți.

  • Fă fotografii pe care apoi să le pui în vânzare

Telefoanele moderne au camere de înaltă calitate cu care poți face fotografii care să arate ca cele ale unui adevărat artist.

Dar, în loc să îți lași fotografiile să stea degeaba în teledon, pe desktop sau în cloud, poți să transformi peisajele în numerar, iar smartphone-ul tău este suficient pentru a câștiga bani și, în același timp, a-ți exprimă partea creativă.

Fotografiile sunt ca orice alt produs, iar pentru a vă vinde fotografia cu succes trebuie să vă adresați unui public care își doresc acele fotografii sau au nevoie de ele. Începeți prin a vă gândi la stilul de fotografie care interesează cel mai mult, fie că este vorba despre peisaje, portrete sau animale de companie.

Apoi, în funcție de modul în care intenționați să generați bani (de exemplu, prin vânzarea de printuri sau oferind drepturi pentru utilizarea fotografiilor), vedeți dacă există o anumită bandă sau nișă pe care o puteți identifica. Vezi aici site-uri unde poti să vinzi fotografii

  • Predă cursuri online

Să presupunem că ești într-adevăr bun în ceea ce faci. Asta poate însemna orice – de la meseria de instalator, la scris. Există numeroase platforme unde să te înscrii și pe care să predai. Eu de pildă, folosesc Udemy când vreau să învăț ceva nou. Sau, poți să-ți faci un canal de Youtube unde să-i înveți pe alții ceea ce știi tu cel mai bine.

Important e să știți că succesul oricărui curs online este publicul-țintă. Este posibil ca unele nișe să nu fie la fel de profitabile ca altele, așa că verificați mai întâi dacă există o cerere mare pentru tema pentru care sunteți pregătit să o predați.

Apoi, planificați fluxul cursului dvs. Gândiți-vă la subiectele pe care doriți să le abordați și creați conținut pentru fiecare secțiune.

Vă puteți distribui conținutul pe platforme precum Shopify, Udemy , Teachable , SkillShare sau LinkedIn Learning , toate acestea permițând creatorilor să-și monetizeze cursul.

  • Închiriază spațiul pe care nu-l folosești

Ai un garaj, dar nu ai mașină? Sau ai două camere, dar folosești doar una din ele? De ce să nu te alegi cu un ban din asta? Închiriază spațiul excedentar fie ca depozit fie ca spațiu de locuit (dacă se pretează pentru asta).

Prețul chiriei pe metru pătrat de spațiu de depozitare a crescut constant în ultimii ani. Spațiul suplimentar a devenit mai valoros. Deci, dacă aveți ceva spațiu suplimentar în casa dvs., s-ar putea să puteți câștiga niște bani închiriindu-l.

Un exemplu este curtea din spatele casei. O puteți trata ca pe o oportunitate secundară, listând-o pe site-urile de camping sau Airbnb și taxând oamenii care vor să-și instaleze cortul acolo. Creați limite cu persoanele cărora le deschideți spațiul de campare, cum ar fi dacă au voie să vă folosească toaleta interioară sau să facă un grătar în curte

  • Organizează tururi ghidate în orașul tău

Dacă locuiți într-un oraș turistic, există posibilitatea de a găzdui tururi ghidate pentru vizitatori.

Acestea pot fi tururi nișate pe obiective culturale sau specifice unei activități, cum ar fi excursii pe jos sau cu bicicleta. Documentați-vă asupra itinerarului, faceți fișe informative pentru a explica participanților lucruri inedite despre zonele orașului dvs. Vă puteți crea propriul site web și îl puteți optimiza pentru cuvintele cheie pe care le caută probabil turiștii, cum ar fi: „Tururi de mers pe jos în [orașul tău]”, „Tururi cu bicicleta în [orașul tău]” sau „Tururi ieftine în [orașul tău]”

Bazați-vă pe tacticile SEO pentru această parte. Apoi, aranjați o dată, o oră și un punct de întâlnire cu turiștii care solicită informații.

Îți vei face prieteni și vei putea câștiga și bani în plus.

Secțiunea Dicționar Financiar este susținută de Alpha Bank

Image by Freepik

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro