Sari direct la conținut

​Press report: Un milion de dolari de la Olguța Vasilescu pentru Paris Hilton. Senatul a tăiat toți copacii din parcare, pentru o conferință. Cum se produce un nou Colectiv

HotNews.ro
Press report, Foto: Profimedia Images
Press report, Foto: Profimedia Images

​1.000.000$, tariful lui Paris Hilton ca DJ. Olguța Vasilescu o aduce la un festival din Craiova ● Senatul a tăiat toți copacii din parcare, pentru o conferință. Nu încăpeau corturile ● Cum se produce un nou Colectiv ● Un poştaş ieşean n-a mai plătit pensiile unor vârstnici şi a plecat cu banii în concediu ● Maraton mafiot – Mafia evreiască ● Sofia a expediat Kievului muniţie ruginită în valoare de sute de milioane de dolari. Nemulţumiţi, ucrainenii au trimis-o înapoi ● ANPC intră pe piața produselor halal și koșer. Discuție cu muftiul Cultului Musulman ●Cât de mare este riscul reizbucnirii unui război în Balcani ● Adrian Marinescu: Noul vaccin Covid nu va opri transmiterea virusului ● Nicolae Pungă, directorul Palatelor Brâncovenești, acuzat că a umilit o actriță și a cerut excluderea ei din distribuția unui film ● Cum am supraviețuit miracolului imobiliar clujean

  • ​1.000.000$, tariful lui Paris Hilton ca DJ. Olguța Vasilescu o aduce la un festival din Craiova. Paris Hilton, una dintre cele mai cunoscute „fete de oraș” din Statele Unite ale Americii și-a lansat mai multe afaceri, fie că vorbim despre parfumuri, haine sau cosmetice. Acum câțiva ani s-a apucat de muzică și acum a devenit DJ cu acte în regulă, motiv pentru care va susține un spectacol și în România, scrie Newsweek.
  • Senatul a tăiat toți copacii din parcare, pentru o conferință. Nu încăpeau corturile. Sub pretextul găzduirii unei conferințe internaționale a reglementatorilor în domeniul comunicațiilor, cea mai mare parte a copacilor din parcarea mare a Senatului a fost pusă la pământ. Au apărut alături cofrajele în care se va turna beton, scrie PressHub.
  • Cum se produce un nou Colectiv. Un incendiu de vegetație de pe o stradă din Voluntari amintește de faptul că haosul și corupția din domeniul urbanistic pregătesc terenul pentru o nouă tragedie, scrie Spotmedia.
  • Un poştaş ieşean n-a mai plătit pensiile unor vârstnici şi a plecat cu banii în concediu. „Nu mai sunt bani!” Un factor poştal din Paşcani şi-a făcut parte din banii pe care ar fi trebuit să-i împartă ca pensii. A fost suficientă o reclamaţie depusă de cei doi vârstnici care nu-şi primiseră pensiile pentru ca individul să ajungă în faţa judecătorilor, scrie Ziarul de Iași.
  • Maraton mafiot – Mafia evreiască. Ceva mai puțin menționată atunci când e vorba de începuturile fenomenului crimei organizate, Mafia evreiască a început să se facă simțită, asemenea celei irlandeze și siciliene, tot prin secolul al XIX-lea. Recunoscute pentru violență, pentru gama largă de infracțiuni comise și pentru abilitatea de a-și face aliați când între irlandezi, când între sicilieni, unele grupări mafiote evreiești au ajuns să rivalizeze cu „greii” acelor vremuri, scrie Mica Doză de cultură generală.
  • Sofia a expediat Kievului muniţie ruginită în valoare de sute de milioane de dolari. Nemulţumiţi, ucrainenii au trimis-o înapoi. Conform unei anchete efectuate de publicaţia bulgară Bivol.bg, Bulgaria ar fi încercat, în luna mai a acestui an, să exporte în secret arme şi muniţie din perioada sovietică în Ucraina prin România şi Polonia, însă Kievul a fost nemulţumit de starea avansată de degradare a armamentului şi l-a trimis înapoi, scrie Adevărul.
  • ANPC intră pe piața produselor halal și koșer. Discuție cu muftiul Cultului Musulman. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a avut o întâlnire cu Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România, tema principală a întrevederii fiind modul în care ANPC poate verifica dacă produsele aflate pe piața din țară, produse local sau importate, sub marca ”halal”, respectă această tehnologie de producție, nefiind vorba doar despre carne, ci și alte produse care pot conține emulgatori sau aditivi pe bază de grăsimi vegetale sau animale, care nu se încadrează în normele ”halal”, scrie profit.ro.
  • Cât de mare este riscul reizbucnirii unui război în Balcani. Expert: Serbia joacă la două capete, iar Rusia se folosește de Kosovo și Bosnia pentru a diviza UE. La peste două decenii de la încheierea conflictului armat din Kosovo, țara rămâne un focar de tensiuni, unde se întâlnesc interesele și influențele americane, europene și rusești, explică pentru Libertatea Miruna Troncotă, expertă în spațiul balcanic. De aici și temerile pentru un nou conflict armat în zonă, scrie Libertatea.
  • Adrian Marinescu: Noul vaccin Covid nu va opri transmiterea virusului. Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti, spune că noul vaccin care va apărea în toamnă nu va opri transmiterea virusului. Ne putem aștepta în perioada următoare și la alte variante virale, scrie Europa Liberă.
  • Nicolae Pungă, directorul Palatelor Brâncovenești, acuzat că a umilit o actriță și a cerut excluderea ei din distribuția unui film. Actrița Alexandra Stroe susține într-o postare publică pe pagina sa de facebook că în urma unei întâlniri întâmplătoare pe care a avut-o cu Nicolae Pungă, directorul Palatelor Brancovenești, chiar la Mogoșoaia, unde urma să se filmeze un nou film regizat de Dan Pița, aceasta a fost dată afară din proiect, scrie Cultura la dubă.
  • Cum am supraviețuit miracolului imobiliar clujean. Am vrut să înțeleg de ce e atât de scump orașul ăsta, așa că am intrat în pielea unui IT-ist și mi-am căutat chirie acolo. Știi sigur de garsoniera de 11 metri pătrați din Cluj-Napoca, ai citit măcar o glumă despre ea. S-ar putea să fi ajuns la tine, mai recent, un nou „caz” local: garsoniera cu WC-ul în bucătărie, între aragaz și chiuvetă, pentru care proprietarul cere 180 de euro pe lună, scrie Scena9.
  • ”Sprijinul fiscal discreționar” acordat de guverne ca răspuns la războiul din Ucraina. Cât costă energia. Sprijinul fiscal discreționar din zona euro ca răspuns la războiul din Ucraina a fost estimat de specialiștii Băncii Centrale Europene (BCE) la 1% din PIB în 2022, trei sferturi din acest sprijin reprezentând măsuri compensatorii introduse ca răspuns la creșterea prețurilor la energie, scrie Curs de Guvernare.
  • Cât de greu sunt de aplicat, de fapt, sancțiunile UE contra Rusiei? Războiul Rusiei cere noi reforme ale regimului de sancțiuni aplicate de Uniunea Europeană. Lipsa unui cadru de aplicare a sancțiunilor Uniunii Europene a devenit evidentă de multă vreme, astfel încât UE a decis, în sfârșit, să se ocupe de problemă. Motivul? Eficacitatea presiunii impuse de sancțiuni depinde foarte mult de gradul lor de aplicare, scrie PressOne.
  • Ce a pățit o profesoară din Rusia care a spus: „Poți avea opinii diferite despre un film sau o carte. Dar cum să avem opinii diferite despre moartea oamenilor? Pe 18 iulie, Tatyana Novikova, profesoară la Institutul Pedagogic al Universității de Stat din Belgorod, cel mai apropiat oraș rusesc de Ucraina, a fost amendată cu suma de 30.000 de ruble, echivalentul a 535 de euro, pentru „discreditarea” forțelor armate ruse. Înainte de audierea ei în instanță, universitatea căreia Tatyana i-a fost fidelă timp de 35 de ani, aproape jumătate din întreaga ei viață, a acuzat-o de „implicare în practici imorale” și a concediat-o, scrie Scoala9.
  • Ce se întâmplă dacă îți expiră călătoria înainte să cobori din autobuz? STB: Controlorii pot acorda clemență călătorilor doar în cazul accidentelor rutiere. O călătorie STB este valabilă 90 de minute din momentul validării. Asta înseamnă, că în acest interval de timp, chiar dacă schimbi mijlocul de transport nu este necesar să plătești o altă călătorie. Dar ce se întâmplă dacă urci în autobuz, iar până să cobori expiră călătoria?, întreabă B365.ro.
  • Polițiști de frontieră din vestul țării care făceau trafic de migranți, trimiși în judecată de DIICOT. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de cinci inculpaţi (patru sub control judiciar și unul în stare de arest la domiciliu), pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranți, luare de mită și dare de mită, scrie PressAlert.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro