Sari direct la conținut

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la BAC 2024, VIDEO pe HotNews

HotNews.ro
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES

Subiectele primite de absolvenții de liceu, marți, la proba la Matematică de la Bacalaureat 2024 au fost rezolvate de profesorii Cristian Demian si Dina Ceban, de la Centrul Educațional Unirea, fiind preluate de HotNews.ro.

Rezolvarea video a subiectelor la Matematică la BAC 2024

Într-o discuție generală, de început, despre dificultatea subiectelor la Matematică la BAC 2024, profesoara Dina Ceban este de părere că exercițiile au fost „accesibile”.

„Mi se par niște exerciții accesibile. Desigur că sunt, la Mate-Info în special, câteva subpuncte la care elevii ar trebui să fie un pic mai atenți, care necesită o mai mare abilitate matematică, să zic așa. În rest, sunt exerciții comune, obișnuite. Nu sunt exerciții speciale, care să nu mai fi fost până acum în alte variante”, a adăugat dna. profesoară.

Marți, candidații la examenul de Bacalaureat 2024 au avut proba obligatorie a profilului – Matematică și Istorie, în funcție de profil. Examenul a început la ora 9.00. Elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva exercițiile primite la Matematică și la Istorie la examenul de BAC 2024.

Examenul de bacalaureat va continua joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)

Primele note de la examenul de BAC 2024 vor fi făcute publice pe 8 iulie. Tot atunci, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită vor putea depune contestații. Notele finale vor fi publicate în 12 iulie. 

Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate), a anunțatMinisterul Educației.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Conform Ministerului Educației în zilele în care se desfășoară probele scrise la BAC 2024 va funcționa, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor probleme privind organizarea/desfășurarea examenului de Bacalaureat 2024.

INTERVIURILE HotNews.ro