Sari direct la conținut

Avocat reținut pentru că ar fi ajutat un grup de persoane să obțină ilegal imobile din București

HotNews.ro
DNA, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
DNA, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

​Un avocat și alte trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore într-un dosar în care prejudiciul este de peste 1.365.000 de lei. Inculpații ar fi reușit să intre ilegal în posesia mai multor imobile din București, după ce proprietarii acestora ar fi decedat, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Cele patru persoane reținute, printre care și un avocat, sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte); fals intelectual; uz de fals; instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; mărturie mincinoasă.

În același dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane.

Cercetările sunt făcute în acest caz de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Cum ar fi obținut inculpații mai multe imobile din București, în mod ilegal

Procurorii susțin că în perioada 2018-2022 mai multe persoane au intrat în posesia mai multor imobile de pe raza municipiului București. Ei procedau astfel:

  • „Mecanismul infracțional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex și ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocați), care să-i ajute la redactarea documentelor și care să le confere o anumită credibilitate în fața notarilor, executorilor judecătorești, și, ulterior, vânzarea imobilelor respective.
  • În contextul menționat mai sus, persoanele cercetate, printre care și inculpații S.N.F., R.C.P. și V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind și de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari și executori judecătorești, care, acționând fără vinovăția prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor”, se arată în comunicatul DNA.

Profitul obținut altfel ar fi fost de 1.365.223 lei.

Doi dintre inculpați, printre care și avocatul care este acuzat în dosar, vor fi prezentați Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro