Sari direct la conținut

Timisoara: 45 de taximetristi au fost amendati in urma scandalului de noaptea trecuta

HotNews.ro

Un numar de 45 de taximatristi din Timisoara au fost amendati de catre politisti cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dar si pentru loviri si alte violente, in urma scandalului de noaptea trecuta cu soferii de la Uber, informeaza News.ro. De asemenea, 15 persoane au fost audiate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Timis, Ionut Sarbu, a declarat pentru News.ro ca politistii au aplicat 45 de amenzi cu valori cuprinse intre 500 si 1.000 de lei soferilor de taxi din Timisoara implicati in scandalul cu soferi de la Uber.

Potrivit sursei citate, amenzile au fost date pentru infractiuni de tulburarea ordinii si linistii publice, dar si pentru loviri si alte violente.

De asemenea, 15 persoane au fost audiate la IPJ Timis, in acest caz.

Duminica dupa-amiaza, aproximativ 150 de soferi de taxi apartinand unei singure firme de taximetrie din Timisoara au marsaluit pe strazile orasului spunand ca sunt nemultumiti ca soferii de la Uber si de la alte firme similare de transport persoane nu trebuie sa se supuna legii taximetriei si nu sunt obligati sa emita bonuri fiscale, asa cum se intampla in cazul taximetristilor.

Un scandal a izbucnit, in noaptea de sambata spre duminica, la Timisoara, intre soferii de taxi si cei de la Uber, dupa ce un taximetrist a anuntat prin statie ca a fost agresat de mai multi soferi de la Uber. Colegii taximetristului au pornit in cautarea celor care l-ar fi agresat, apoi s-au dus in cartierul Soarelui, unde locuieste primarul Nicolae Robu, si au claxonat indelung, in semn de protest.

Primarul municipiului Timisoara. Nicolae Robu, condamna, intr-un mesaj pe Facebook, scandalul dintre soferii de taxi si cei de la Uber si spune ca este inadmisibil sa se recurga la violente, mai ales ca legea nu este incalcata de niciuna dintre cele doua parti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro