„Copilul meu are cont Finsta pe Instagram. Ar trebui să mă îngrijoreze acest lucru?”
Platformele de social media se adaptează nevoilor și trendurilor în continuă schimbare și introduc funcții care se concentrează pe intimitate, precum grupurile de „prieteni apropiați”. Un alt trend crește acum în popularitate printre copii și tineri. Un „Finsta” (un termen de argou care combină „fake” și „Insta”, prescurtarea de la „Instagram”) poate fi noua alegere de cont pentru generațiile mai tinere. Este important de menționat că un finsta nu este același lucru cu un cont fals (un profil al cuiva care fie nu există, fie este furat pentru a obține acces la audiențe specifice ori este folosit în alte scopuri).
Finsta-urile sunt conturi secundare, care permit utilizatorilor să se exprime într-un mod diferit față de cum o fac pe contul lor principal. În general, un cont de Finsta se face pentru a putea share-ui conținut pe care nu vrei ca audiența clasică (familie, rude, cunoștințe, etc) să le vadă pe profilul tău. Dacă copilul tău are cont de Finsta, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi și cum ar trebui să gestionezi situația.
Ce este Finsta și la ce îl folosesc copiii
„Finsta” se referă la un cont secundar în care identitatea și profilul utilizatorului sunt de obicei ascunse, cu acces disponibil doar pentru un grup selectat de prieteni sau urmăritori. Acesta poate fi pe orice platformă, inclusiv TikTok și Facebook, dar Instagram pare să fie cea mai populară alegere. Aceste conturi folosesc adesea pseudonime pentru a evita utilizarea numelor reale. Conform unui raport Ofcom, două treimi dintre copiii de 8-11 ani din Marea Britanie au mai multe conturi sau profiluri, aproape jumătate dintre ei având un cont destinat doar familiei. În România, copiii încep să folosească rețelele sociale de la vârsta de 5-10 ani, conform unui studiu.
Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de parenting www.totuldespremame.ro