Sari direct la conținut

Ghid de cumpărături la Obor. Care sunt cele mai bune zile de făcut piața, cum negociezi și ce prețuri găsești la spartul târgului

Ghid de cumpărături la Obor. Care sunt cele mai bune zile de făcut piața, cum negociezi și ce prețuri găsești la spartul târgului
Produse la reducere în Piața Obor | Sursa foto: B365.ro

Emblematica Piață Obor din București are o istorie impresionantă, care se întinde pe câteva secole.

În zona cuprinsă acum între magazinul Bucur Obor, piaţa Obor, hala Obor, Primăria Sectorului 2 şi parcul Obor, încă din secolele al XVI-lea şi al XVIII-lea se întindeau două terenuri vaste; unul unde se organiza anual, în luna mai, Târgul Moşilor, eveniment ce marca sărbătoarea creştină „Moşii de vară”, şi altul în care se ţineau târguri de produse considerate nepropice comercializării în oraş, sub numele de Obor.

Dacă te uiți în dicționar, „obor” înseamnă un loc (împrejmuit) unde se ţine un târg de vite, de fân, de lemne, sau, pur şi simplu, „târg de vite”.

În ziua de azi, e una dintre cele mai mari piețe din țară și, mai nou, a devenit realmente un punct de atracție turistică în București.

Dar rostul său primordial e mereu același: un loc unde te duci să faci cumpărături.

Iar în Obor totul e să știi de unde să iei produsele și când și unde e loc de negociat. Doar așa poți să pleci acasă cu sacoșele pline, fără gaură în buget.

Citește, pe B365.ro, un ghid de cumpărături în Piața Obor din București.

INTERVIURILE HotNews.ro