Sari direct la conținut

VIDEO Confruntări violente la Hong Kong între protestatari și forțele de ordine: Poliția a tras cu gloanțe de cauciuc în manifestanți

HotNews.ro
VIDEO Confruntări violente la Hong Kong între protestatari și forțele de ordine: Poliția a tras cu gloanțe de cauciuc în manifestanți

Sute de mii de protestatari au ieșit iar duminică în stradă la Hong Kong, unde unii dintre manifestați au aruncat cu ouă și au desenat graffiti-uri pe clădirea biroului de legătură al Chinei din acest stat semiautonom, în contextul în care furia care a pornit ca o nemulțimire față proiectul de lege ce a fost deja suspendat şi care viza autorizarea extrădărilor spre China s-a extins. Poliția din Hong Kong a folosit din nou gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, într-un ultim val de violențe.

UPDATE 18.34: Poliția trage cu gloanțe de cauciuc în protestatarii antiguvernamentali (AFP)

UPDATE 18.20: Un grup de bărbați mascați și îmbrăcați în alb au atacat mai mulți manifestanți antiguvernamentali în districtul Yuen Long, aproape de granița cu China. (AFP) Inclusiv un jurnalist de la Stand News a fost atacat.

În același timp polițiștii folosesc gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii adunați pe străzi.

Organizatorii au estimat că aproximativ 430.000 de oameni participă la protestul de duminică din Hong Kong, care din 9 iunie este scena unor demonstrații uriașe împotriva guvernului local pro-Beijing. Sporadic, protestele sunt marcate de confruntări violente între manifestanți și poliție, potrivit AFP.

Mișcarea a început ca reacție la un proiect de lege, acum suspendat, care viza extrădarea în China.

Cerințele s-au multiplicat, iar protestatarii cer printre altele păstrarea libertăților câștigate – în special cea de expresie și independența justiției.

Sute de manifestanți mascați, unii având în mâini semne de circulație sau bucăți de schele, au intrat pe 1 iulie în Consiliul Legislativ, după ce au încercat să intre cu forța timp de mai multe ore, chiar în ziua celei de-a 22-a aniversări de la trecerea de sub ocupație britanică la sfera de influență chineză.

Aceștia au umplut cu graffiti pereții camerei Consiliului Legislativ și au acoperit emblema regiunii autonome cu steagul colonial britanic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro