Mesajul unui tânăr student către Papa Francisc: Îmi doresc să mă pot realiza în ţara mea fără să îmi caut împlinirea în alte colţuri ale lumii
Eduard, un tânăr student, i-a vorbit Papei Francisc la Iași, spunându-i că vrea să se realizeze în țara sa, și nu să își caute împlinirea în alte colțuri ale lumii. El i-a mai spus Sfântului Părinte că la facultate, dar şi la locul de muncă face eforturi pentru a nu-i fi rușine sau teamă să își mărturisească credinţa.
Eduard are 22 de ani, este student la Informatică și lucrează în IT. El s-a aflat sâmbătă pe scena din fața Palatului Culturii din Iași, unde i-a adresat Papei Francisc un mesaj, spunându-i că este un tânăr ca mulţi alţii din ţara noastră, care încearcă să îşi întărească credinţa, în fața numeroaselor provocări.
„Sunt un tânăr ca mulți alții din țara noastră care înearcă să-și trăiască credința în mijlocul numeroaselor provocări. Orice tânăr caută siguranţă, caută sprijin. De multe ori ne-aţi cerut să nu ezităm să învăţăm de la cei mai în vârstă şi să învăţăm de la ei. De aceea, în seara aceasta am dorit să fim împreună cu părinţii şi bunicii noştri. Suntem convişi că, aşa cum spune profetul Ioel, bătrânii vor avea visuri şi tinerii vor avea viziuni. Îi mulţumim lui Dumnezei pentu darul părinţilor şi al bunicilor noştri, care ne-au transmis cred si dragostea de viață”, a afirmat Eduard.
„Îmi doresc să mă pot realiza în ţara mea fără să îmi caut împlinirea în alte colţuri ale lumii„, a continuat.
Tânărul i-a spus Papei că la facultate şi la locul de muncă face eforturi să nu îi fie ruşine sau teamă să își mărturiseasc[ credinţa, el afirmând că de multe ori i se spune că nu ajută la nimic credința sau că te poţi realiza doar g\ndindu-te numai la tine.
„Aţi dorit un sinod al tinerilor pentru a arăta încrederea Bisericii în noi. Ne-aţi spus la Ziua Mondială a tineretului din Panama că suntem prezentul. Însă nu întâlnim mereu aceeaşi atitudine. În multe contexte suntem daţi la o parte, iar aceste lucruri ne descurajează şi nu rareori ne fac să ne închidem în noi înşine, deși ne cereți să nu privim viața de la balcon și să nu privim fericirea ca o canapea. Copilăria mea a fost marcată de o apartenenţă la o asociaţie bisericească. Acest lucru m-a făcut să cresc enorm. Ca tânăr, încerc să mă implic mai mult. Tinerii înfloresc atunci când sunt iubiţi cu adevărat. La facultate şi la locul de muncă fac efortul să nu îmi fie ruşine şi nici teamă să îmi mărturisesc credinţa. Totuşi, noi, tinerii, uneori ne lăsăm amăgiţi de alte voci. Ni se spune despre credinţă că nu ajută la nimic, că nu merită să te dăruieşti altora. Alte voci spun că te poţi realiza doar gândindu-te numai la tine. Ştim că Isus Cristos răspunde celor mai profunde aspiraţii ale noastre şi vrem să ne trăim viaţa în prietenie cu el. Vrem să spunem tut că e bine săl urmărm, să fim mesagerii lui, să căutăm fericirea în El”, a fost mesajul lui Eduard către Papa Francisc.
În discursul pe care l-a susținut apoi, Suveranul Pontif a făcut referire la mesajul tânărului.
Referindu-se la ceea ce i-a transmis Eduard, Papa a spus că, într-adevăr, sunt multe provocări care îi pot descuraja pe cei ce încearcă să-și trăiască credința, dar aceasta nu poate să ne facă să pierdem din vedere că credința ne dăruiește cea mai mare dintre provocări: aceea că, departe de a te închide sau de a te izola, credința face să germineze ce-i mai bun din fiecare.