Sari direct la conținut

Apa Nova face sesizări pentru o cercetare în legătură cu poluarea cu amoniu a apei

HotNews.ro
Apa Nova face sesizări pentru o cercetare în legătură cu poluarea cu amoniu a apei

Apa Nova va înregistra luni dimineață sesizări la autoritățile competente pentru a demara o cercetare în legătură cu poluarea cu amoniu de la care a pornit scandalul apei potabile din București din ultimele zile, a anunțat, duminică, Mădălin Mihailovici, directorul Apa Nova, la Antena 3.

„Vrem să știm de ce s-a produs această încărcare cu amoniu. Nu știm care a fost sursa poluării cu amoniu, tot ce pot să spun este că Apa Nova va înregistra luni dimineață sesizări la autoritățile competente pentru a demara o cercetare în legătură cu acest aspect. Vom depune la toate autoritățile competente, astfel încât să putem spune populației Bucureștiului de unde a venit această încărcare”, a spus Mihailovici, potrivit Mediafax.

Directorul a precizat că Apa Nova a postat pe site toate rezultatele analizelor efectuate în perioada 29 – 30 – 31 ianuarie. Un alt set de analize, efectuat împreună cu Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, pe 31 ianuarie, în opt puncte, va fi afișat după finalizare, pentru că este mai complex.

Mihailovici spune că dozarea clorului în apa potabilă se face 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile din 365, în funcție de calitatea apei care intră în sistem. „Nu face rău, americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”, spune directorul, care a precizat că în stații există și un „buton roșu”, care poate întrerupe alimentarea în situații de urgență.

Concentrația de amoniu din râul Argeș a crescut în ultimele zile ale lunii ianuarie, acesta fiind una dintre cele doua surse de apă brută folosită de către Apa Nova în procesul de producție a apei potabile pentru Capitală. Administrația Națională Apele Române nu a făcut nicio informare cu privire la o poluare cu amoniu pe râul Argeș. Apa Nova a crescut doza de clor din apa distribuită, ceea ce a condus la apariția unui disconfort și a unor reclamații din partea cetățenilor. În scandal s-au mai implicat Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, Apele Române, Primăria Capitalei și Avocatul Poporului, cu comunicate, precizări, anunțuri și solicitări.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro