Sari direct la conținut

Politic show: Alina Gorghiu despre comunicatul Departamentului de Stat al SUA; Ce stie Elena Udrea despre dosarul Tel Drum: Am folosit politic situatia de la Teleorman; Romania si cavalerii tristei fripturi

HotNews.ro
Politic show, Foto: Colaj foto
Politic show, Foto: Colaj foto

Alina Gorghiu despre comunicatul Departamentului de Stat al SUA: O reactie pe care sigur o sa o catalogheze PSD-Dragnea drept politica.Senatorul liberal Alina Gorghiu a comentat luni noaptea pe Facebook comunicatul Departamentului de Stat al SUA, despre care spune ca PSD-ul il va considera „politic” si nejustificat. „Premiera absoluta! O reactie pe care sigur o sa o catalogheze PSD-Dragnea drept politica si nejustificata, ca de la oamenii rai, asa cum sunt si cei care protesteaza, asa cum sunt PNL, CSM si altii. Reactia Departamentului de Stat SUA: respingeti legile justitiei!!!” a scris Alina Gorghiu pe Facebook, potrivitAdevarul. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA: „Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare modificari legislative care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea slabi independenta justitiei in Romania. Aceasta legislatie, care a fost initial propusa de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani in construirea unor institutii juridice puternice protejate de interferente politice. Indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta anticoruptie”.

Ce stie Elena Udrea despre dosarul Tel Drum: Am folosit politic situatia de la Teleorman. „Eu nu am primit sesizari despre Tel Drum. Nici nu era treaba mea sa ma informeze pe mine SRI sau cine facea informari despre Tel Drum. A existat un moment in 2011 si este plina presa de la acea vreme de declaratiile mele in care am dat exemplul de la Teleorman de proiect finantat din fonduri europene care urma sa aiba corectii financiare. Acestea insemnau ca se incalcasera niste reguli privind legislatia de finantare a proiectelor pe fonduri europene si se aplicau corectii. Adica autoritatea contractanta, beneficiarul, trebuia sa plateasca un procent din proiect din buzunarul propriu. Nu mai plateam din fonduri europene. Adica nu era nimic penal. A fost un astfel de caz in 2011, la Tel Drum – la CJ Teleorman, de fapt, un proiect pe care-l lucra Tel Drum”, a declarat Elena Udrea. Fostul ministru a mai spus ca, in anul 2011, situatia de la Teleorman a fost folosita si politic, „infierand” neregulile constatate, nefiind insa penale, noteazaGandul.

Tudose: Ce am inteles eu din ce am vazut in strada este ca trebuie sa continuam.Premierul Mihai Tudose a afirmat luni ca, dupa protestele din strada, a inteles ca Guvernul trebuie sa continue cu masurile adoptate, dar ca acestea trebuie explicate de ministrul de Finante, Ionut Misa, „mai bine si mai des”, relateazaEurActiv. „Ce am inteles eu din ce am vazut in strada (…) este ca trebuie sa continuam. Am avut o discutie cu dl ministru de Finante sa explice mai bine, mai des ce se intampla – ca nu scade leafa nimanui din sectorul privat, cu atat mai putin la stat, cu cateva exceptii – cei care au avut, acum cand stam de vorba si lucrau la stat, niste salarii extraordinar de mari. Asta a fost Legea salarizarii. Hai sa facem un pic de justitie sociala, ca nu se poate cineva sa fie angajat la stat si sa aiba salariul de trei ori cat al presedintelui”, a declarat premierul Tudose, potrivit Agerpres.

Romania si cavalerii tristei fripturi.Guvernarea ar merge „ca pe roate”. Asa s-a exprimat, textual, Mihai Tudose, liderul pesedist al guvernului bucurestean, nu si al Romaniei, tara condusa ca si cum duminica nu s-ar fi intamplat nimic, de Liviu Dragnea. Ca demisia lui o cer bunul simt si cutumele democratice nu-i pasa nici cat negru sub unghii omului acuzat de magistrati europeni si romani din OLAF si DNA de constituire a unui grup infractional organizat. Ca ar saluta-o o lume, de la romanii care-si iau in serios datoriile si drepturile civice, pana la presedinte, de la societatea civila la Comisia Europeana, al carei vicepresedinte, Timmermans, deplange presiunea care s-a pus pe statul de drept in Romania lui Dragnea? Pe seful, infractor si cercetat penal al Camerei Deputatilor il doare, parca, fix in cot. Dar Dragnea nu e singurul cavaler al tristei fripturi romanesti. N-ar rezista saracul o singura zi la masa celor cu painea si cutitul, daca n-ar fi secondat si sustinut in Parlalment, guvern si la CCR de varii cozi de topor, care mai de care mai vrednice de atentie, informeazaDeutsche Welle.

Cine sunt deputatii si senatorii care au votat impotriva cumpararii rachetelor Patriot. La Senat, o singura persoana a votat impotriva initiativei plecata de la guvern. E vorba de senatoarea PSD Gabriela Cretu. Pe de alta parte, la Camera Deputatilor, impotriva cumpararii de rachete Patriot a votat fostul deputat USR Adrian Dohotaru. Devenit celebru in Parlament dupa ce a ales sa ia o punga de sticksuri dintr-un cos de gunoi si sa manance pentru a atrage atentia asupra risipei alimentare, Dohotaru a avut mai multe argumente pentru care a votat impotriva rachetelor Patriot. Nu in ultimul rand, Miron Ignat, deputat al minoritatilor care vara trecuta declara pentru presa rusa ca „romanii se spala in troaca”, s-a abtinut de la vot. „Romanii ne invidiaza. Doar lipovenii sunt muncitori. La noi, casele sunt frumoase, peste tot este curat, satele sunt ingrijite. In satele lipovene nu este nicio curte fara baie, pe cand romanii se spala in troaca”, declara Miron Igant pentru agentia rusa TASS, citat deAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro