Ce puteti vedea in Bucuresti si prin tara
Ideo Ideis – Festivalul National de Teatru Tanar te asteapta la Alexandria: 8 – 16 august.Ideo Ideis – festivalul National de Teatru Tanar a ajuns la editia cu numarul 8 si se va desfasura in perioada 8-16 august, in Alexandria. Este vorba despre un festival care este despre tine, oricine ai fi, si daca te duci acolo vei avea ocazia sa participi la atelierele de dezvoltare personala sau la spectacolele de teatru. Totodata se organizeaza si atelierele de teatru tanar…
Festivalul de Film Anonimul se desfasoara in perioada 9 – 18 august.Festivalul International de Film Independent Anonimul a ajuns la editia cu numarul X si se desfasoara in perioada 9 – 18 august, in Sfantu Gheorghe, din Delta Dunarii. Spectatorii vor avea ocazia sa vada peste 100 de filme, dar sa asiste si la concerte sustinute de cei de la Suie Paparude, DJ Gojira, Robin&The Backstabbers, Luiza Zan si altii…
Tot ce trebuie si vrei sa stii despre Festivalul Summer Well 2013. Summer Well isi promite sa fie un „festival ca o vacanta” si va avea loc in perioada 10 si 11 august la Domeniul Stirbey din Buftea. Pe scena vor urca band-uri precum The Vaccines, The Courteeners, The xx sau Suede, iar noi abia asteptam sa-i vedem live si sa ne bucuram de muzica lor in cadrul unui festival organizat in ideea de a ne simti bine, ca si cum am fi in concediu….
Expozitia ‘1913. Al Doilea Razboi Balcanic si Pacea de la Bucuresti’, la MNIR. Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) gazduieste incepand de joi expozitia temporara ‘1913. Al Doilea Razboi Balcanic si Pacea de la Bucuresti’, care va putea fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 10,00 si 18,00. Realizata in parteneriat cu Arhivele Nationale ale Romaniei, Arhiva Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul Istoric al Armatei, Arhivele de Stat ale Bulgariei, Arhivele Istorice Militare Bulgare, Arhiva Nationala de Filme, expozitia marcheaza implinirea unui secol de la semnarea, la Bucuresti, a tratatului de pace care punea capat celui de-al Doilea Razboi Balcanic (10 august 1913). (Agerpres)
Expozitia ‘Flori de mina din Maramures’, timp de o luna, la Muzeul Satului. Expozitia ‘Flori de mina din Maramures’, care prezinta roci magmatice, sedimentare si metamorfice, se va deschide, joi, in sala ‘Gheorghe Focsa’ a Muzeului National al Satului ‘Dimitrie Gusti’. In expozitie se regasesc si esantioane ce prezinta cristalizarea, simetria cristalelor, culoarea mineralelor, clivajul si spartura acestora, precum si duritatea si morfologia lor. De asemenea, este prezentata sistematica mineralelor – clasificarea lor in functie de compozitia chimica, de la cele mai simple la cele mai complexe: clasa elementelor native (aur), clasa sulfurilor si sulfosarurilor (galena, blenda, calcopirita, pirotina, wurtzit, cinabru, realgar, auripigment, stibina, pirita, marcasita, tetraedrit, freibergit, berthierit, jamesonit, calcostibit, bournonit), clasa carbonatilor (siderit, rodocrozit, aragonit, calcit), clasa sulfatilor (baritina, gips), clasa wolframatilor (wolframit), clasa fosfatilor (vivianit), clasa silicatilor (cuart, jasp, agat, mica, turmalina, epidot, granat). (Agerpres)