Utile: MIT si ADEVAR despre CAFELUTA de dimineata. In ce conditii cauzeaza dependenta si cat de buna e la mahmureala; Cele mai cunoscute 3 cauze ale aparitiei cancerului; Sunatoarea, pentru un ficat sanatos
Cele mai cunoscute 3 cauze ale aparitiei cancerului. Cele mai intalnite forme de cancer in tara noastra sunt cel de plamani, la barbati, si cel de san, la femei. Din pacate, ocupam locul I in Europa la decesele cauzate de cancerul de col uterin. Prof. dr. Alp Ozkan, medic de oncologie pediatrica la clinca medicala Anadolu, din Turcia, spune ca bolile adultului isi au radacina in copilarie si ca este bine sa cunoastem posibilele cauze ale aparitiei lor pentru a le putea preveni. „La copii, cauzele cancerului pot fi cele genetice. De aceea, este foarte important ca femeia care doreste un copil sa aiba, cel putin cu trei luni inainte de sarcina, un stil de viata sanatos”, ne-a explicat medicul Ozkan. Una dintre cauzele tumorilor cerebrale este data de utilizarea electronicelor, a telefoanelor mobile sau a sistemelor de alarma. Medicul ne recomanda sa fie folosit telefonul fix. O alta cauza a bolilor oncologice o constituie pesticidele, scrie Click.
Afectiunile respiratorii se intensifica toamna. Aerul rece, ploile si vantul sunt principalii factori care contribuie la aparitia bolilor respiratorii de sezon. Acestea se pot anunta prin dureri in gat, prin stranut sau chiar prin imposibilitatea de a respira. Evident, cea mai buna decizie e sa te prezinti la medicul de familie pentru un consult. Guturai sau altceva? Uneori, manifestarile diferitelor boli pot fi identice. Daca iti curge nasul si nu poti respira, poti avea guturai, dar si o alergie. Cand apare si febra, e clar, ai gripa. Nu trebuie sa treci cu vederea nici astmul, mai ales asa-numitul astm uscat, care se manifesta prin respiratie greoaie, suieratoare, chiar atunci cand elimini aerul din plamani. Continuarea in Libertatea.
MIT si ADEVAR despre CAFELUTA de dimineata. In ce conditii cauzeaza dependenta si cat de buna e la mahmureala. Care sunt semnele care arata dependenta fata de cofeina, cand sa beai cafeaua ca sa nu ai insomnii, cat de benefica este pentru sanatate? Mitul nr.1: Cafeina da dependenta. Acest mit are o parte de adevar. Cafeina este un stimulator al sistemului nervos central, fapt ce poate duce la dependenta fizica moderata. In cazul in care o persoana renunta la cafeina dintr-o data, aceasta poate da pentru cateva zile anumite stari de dependenta cum ar fi: dureri de cap, oboseala, anxietate, iritabilitate, stari de depresie, dificultati de concentrare. Renuntarea la cafeina nu are totusi acelasi efect ca cel al alcoolului sau drogurilor, tocmai de aceea medicii nu considera dependenta de cafea o problema grava. Restul articolului pe EVZ.ro
Sunatoarea, pentru un ficat sanatos.Ati cules in aceasta vara flori cu efecte terapeutice si nu stiti cum si cand se folosesc? Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne dezvaluie astazi cateva dintre secretele plantelor medicinale. Terapia cu plante reprezinta partea cea mai importanta a tratamentului naturist. Plantele transfera organismului atat substantele, cat si informatia necesara vindecarii. Reteta trebuie adaptata in functie de tipul constitutional al pacientului si boala sa. Substantele naturale din plante sunt asimilate exact in doza de care avem nevoie. Organismul isi extrage doza necesara si nu se produce o supraincarcare, ca in cazul medicamentelor de sinteza. Pentru a sti ce planta este eficienta intr-o anumita boala trebuie sa intelegem cauza profunda a bolii si sa cunoastem starile sufletesti generate de plante, anunta Click.
Iata ce analize trebuie sa faci toamna asta. Este necesar sa-ti faci macar o data pe an un set de analize specifice varstei, sexului si factorilor de risc. Aceste analize au rol de preventie si de a verifica cum stai cu starea de sanatate generala. Iata ce analize ar trebui sa faci toamna asta. TESTUL PAPANICOLAU. Este necesar sa consulti macar o data pe an medicul ginecolog care va face analiza secretiei vaginale pentru a depista posibilele infectii vaginale si testul Babes Papanicolau pentru a verifica modificarile anormale care pot sa apara la nivelul colului uterin. De asemenea, medicul va decide, in functie de rezultatele celor doua teste daca mai este necesar sa faci o ecografie intravaginala (depisteaza chisturi, fibrom uterin, tumori) sau o colposcopie care permite inspectarea mai detaliata a colului uterin. EKG. Electrocardiograma (EKG sau ECG) este un test inofensiv si nedureros de verificare a problemelor legate de activitatea inimii. Un test complet dureaza intre 5 si 10 minute. Continuarea in Libertatea.