Sari direct la conținut

Utile: Cum iti gasesti cel mai ieftin bilet de avion pe internet; Metode simple de a tine kilogramele la distanta; Creierul simte nedreptatile; Cruzimea copiilor: cand este sadism si cand curiozitate

HotNews.ro

Cum iti gasesti cel mai ieftin bilet de avion pe internet. Acum trei-patru ani, cine dorea sa achizitioneze un bilet de avion se deplasa sau suna la o agentie de turism. Astazi, fiecare dintre dumneavoastra poate fi propriul agent de turism, lucru care se poate solda cu economii importante. Aveti nevoie doar de o conexiune la internet si de un card bancar cu care se pot face plati online. Marile agentii de turism din Romania si-au lansat deja site-uri destul de complexe, permitandu-va sa cumparati, fara sprijinul unui agent de turism, bilete de avion sau cazare. Insa, comparativ cu site-uri similare din strainatate, preturile agentiilor autohtone pot fi ceva mai mari, iar asta din cauza comisioanelor practicate. De exemplu, un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Amsterdam costa 195 de euro pe site-ul unei agentii romanesti, in timp ce acelasi bilet poate fi cumparat cu 150 euro de pe site-uri consacrate international, precum Expedia.com, informeaza Romania Libera.

Metode simple de a tine kilogramele la distanta. Savurati mancarea cu inghitituri mici, faceti pauze intre feluri si nu stati la masa cu orele, fiindca riscati sa mancati mai mult decat are nevoie organismul. Tentatiile din bucatarie reduc pofta de mancare si decaleaza programul meselor, motive pentru care apar kilogramele in plus. Pentru a evita astfel de dezechilibre, nutritionistii va invata cum sa va „comportati” la masa., scrie EvZ.ro

Mic ghid pentru o alimentatie sanatoasa. Carnea nu se asociaza cu paste fainoase, orez, oua sau branza, ci doar cu legume, sustin medicii nutritionisti. Carnea de pasare sau de peste – de doua ori pe saptamana, legume si fructe – de cinci ori pe zi, iar cerealele integrale – cel mult 250 de grame pe zi, acestea sunt recomandarile prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, cu privire la un stil de viata alimentar sanatos. „Inainte de toate, singurele alimente care trebuie evitate, pe cat posibil, dar mai ales in cazul copiilor, sunt dulciurile rafinate, bauturile dulci si indulcitorii, deoarece au un continut ridicat de kilocalorii si zahar, fapt ce poate duce la aparitia multiplelor boli, printre care obezitate si diabet”, avertizeaza prof. dr. Mencinicopschi, citat de Gandul.

Creierul simte nedreptatile. Tuturor ni s-a intamplat sa simtim la un moment dat ca suntem nedreptatiti. Si numai bine nu ne-a fost. Adesea, multi oameni incearca sa ia atitudine pentru a indrepta raul facut de altii. Acum, cercetatorii stiu de ce. Specialistii americani si irlandezi au descoperit centrul din creier responsabil de actele justitiare, releva LiveScience. Oamenii de stiinta de la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA) spun ca rezultatele arata ca reactionam mai puternic la situatiile nedrepte legate de aspecte banesti. Astfel, s-ar putea explica de ce ne pasa si de situatia financiara a altora, scrie Adevarul.

Meditatia zen reduce durerea. Meditatia zen contribuie la cresterea in volum a materiei cenusii si la reducerea sensibilitatii fata de durere, se arata intr-un studiu publicat in revista Emotion, editata de American Psychological Association, potrivit Mediafax. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Montréal au comparat grosimea cortexului (materia cenusie) la persoanele adepte ale meditatiei zen, dar si la unele care nu practica acest tip de meditatie, si au descoperit ca aceasta disciplina seculara are capacitatea de a stimula zona centrala din creier care regularizeaza durerea. Acest rezultat confirma concluziile unui studiu anterior, efectuat de cercetatorii aceleiasi universitati canadiene, noteaza Romania Libera.

Cruzimea copiilor: cand este sadism si cand curiozitate. Cand un pusti rasuceste cu satisfactie capul pisicilor ce ii ies in cale este clar ca are o problema. O disectie pe broaste insa, pentru a vedea ce e inauntru, este o curiozitate copilareasca. In copilaria fiecaruia au existat episoade, la care a fost protagonist sau doar martor, pe care le catalogam acum nemiloase ori de-a dreptul sadice. Cate un vecin de bloc din categoria „copii rai” ori vreun coleg de scoala nazdravan incerca sa socheze chinuind un animal ori pe vreun vecin, sub privirile nedumerite ale unora, infricosate ori admirative ale altora, scrie EvZ.ro

Femeile folosesc zilnic produse cosmetice expirate si de 4 ani. Microorganismele dezvoltate pe aceste produse pot duce la aparitia iritatiilor, a conjunctivitelor si a herpesului. Fardurile sunt ca si alimentele. Acestea au termen de valabilitate, dar potrivit unui nou studiu in domeniu, femeile par sa nu constientizeze riscul la care se expun. Astfel, portfardul unei femei este plin de produse cosmetice expirate, in medie, de patru ani. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un magazin multibrand din Marea Britanie. Potrivit sondajului, sunt femei care nu renunta la anumite obiecte din trusa cosmetica chiar daca acestea sunt expirate de 15 ani, scrie Gandul.

Cate chimicale purtam zilnic?Un recent studiu relizat de specialistii din Marea Britanie releva faptul ca, in mod obisnuit, o femeie poarta zilnic peste 500 de tipuri de chimicale. Este vorba de diverse substante chimice continute de parfum, deodorant, sampon, pasta de dinti, gel sau fixativ, crema de fata, fard, ruj sau alte tipuri de produse cosmetice utilizate zilnic. Ingredientele folosite in fabricarea acestora sunt adesea periculoase – avertizeaza specialistii citati de webmd.com. Mirosul, aroma sau mireasma – sunt considerate secrete de fabricatie in industria cosmetica si a parfumurilor si nota distinctiva pentru un brand sau altul. Dar acest secret se pare ca ascunde o varietate impresionanta de substante chimice daunatoare pe termen lung asupra sanatatii. Iar numarul acestor chimicale, unele dintre ele nelistate pe etichete, atinge adesea cifre impresionante, cu doua zerouri, scrieRomania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro