Business report: Becali vs Fisc: 1-0; Scumpirea RCA anuleaza sistemul bonus-malus; Codurile secrete ale GSM, publicate de hackeri pe Internet; Bugatti Rennaissance – Cum ar putea arata succesorul lui Veyron
Becali vs Fisc: 1-0. Mult-contestatul demers al ANAF de colectare a TVA aferenta tranzactiilor imobiliare efectuate de persoane fizice s-a impotmolit, pentru moment, la finantatorul Stelei, George Becali, pe care neclaritatile Codului fiscal il pun in avantaj. Omul de afaceri spune ca i s-au imputat pe nedrept 400.000 de euro in cazul tranzactiei prin care a vandut companiei McDonald’s un teren in Pipera, intrucat nu el ar trebui sa-i plateasca, ci cumparatorul. De fapt, chiar reglementarile in vigoare lasa loc de interpretare, scrie capital.ro.
Scumpirea RCA anuleaza sistemul bonus-malus. Soferii disciplinati in trafic care nu inregistreaza nicio dauna vor fi „sanctionati” de sistemul asigurarilor de raspundere civila auto. Calculul din care soferii ies sifonati la pret este simplu. Sa presupunem ca o asigurare RCA costa 500 de lei. Un sofer care nu a inregistrat nicio dauna va primi, in 2011, un discount de 10%, conform noului sistem bonusmalus. Deci, ar trebui sa plateasca 450 de lei. Cu toate acestea, el va fi nevoit sa „cotizeze” mai mult, deoarece costul asigurarilor auto obligatorii creste in medie cu 50% pe an. Astfel, in loc sa coste 450 de lei, polita soferului cuminte va ajunge la 675 de lei. In principiu, reducerea se aplica, dar este ineficienta, scrie evz.ro.
Codurile secrete ale GSM, publicate de hackeri pe Internet. Hackerii au anuntat ca au spart si publicat pe Internet codurile secrete ce protejeaza circa 80 la suta din numarul total al telefoanelor mobile din lume, avand drept consecinta interceptarea convorbirilor a peste trei miliarde de persoane, relateaza Financial Times in editia electronica, citata de Mediafax.Specialistul german in criptare, Karsten Nohl, a declarat ca a organizat aceasta operatiune de hacking pentru a evidentia lacunele sistemului de securitate ce protejeaza sistemul global de comunicatii mobile (GSM) si pentru a-i determina pe operatori sa-l imbunateasca, scrie Romania libera.
MOL: Nu vedem cum lucrurile se mai pot inrautati aici. Piry Laszlo, senior vice president retail al grupului petrolier ungar MOL, spune ca obiectivul de vanzari stabilit pentru 2010 in ceea ce priveste piata locala este pastrarea volumelor comercializate anul acesta, neexistand deocamdata premisele care ar putea duce la o inrautatire a situatiei anul viitor. MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar MOL, opereaza o retea de benzinarii formata din 126 de puncte de alimentare prin intermediul careia a generat in 2008 afaceri de circa 600 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.
Laszlo Borbely, despre numirea sa, proiecte si intentia de a cere inca un secretar de stat. Intr-un interviu acordat agentiei Mediafaxin noul sau birou ministerial, Laszlo Borbely vorbeste despre prioritatile sale in functia in care a fost recent instalat, despre „amorteala” in care a gasit institutia, despre experienta, exigentele si modul lui de a lucra, dar si despre continuarea unor proiecte sau despre investitia de la Rosia Montana, nuantandu-si pozitia pe aceasta tema si spunand ca are aceeasi viziune ca si colegul sau de partid, fostul titular al portofoliului Korodi Attila, care a blocat procesul de avizare a proiectului.
GPS: Arobs intra intr-o noua era a navigatiei, cu Smailo HD. Arobs Transilvania Software, cunoscut dezvoltator de solutii software si distribuitor de sisteme de navigatie, anunta lansarea Smailo HD, noua gama de sisteme de navigatie cu un design revolutionar si tehnologie de ultima ora. Noua gama Smailo HD garanteaza o experienta relaxanta si unica in timpul navigatiei, datorita calitatii exceptionale a imaginii si a sunetului, precum si a functiilor tehnologice avansate. Gama este disponibila in 3 variante: Smailo HD 5.0, Smailo HD 4.3 si Smailo HD 3.5, in functie de dimensiunea display-ului, scrie 24auto.ro.
Motoare de cautare: Dincolo de Google. Google este cel mai popular motor de cautare din lume, iar in tara noastra are o cota de piata de peste 95%. Pe net, insa, exista si altfel de motoare de cautare, specializate, care incearca sa gaseasca o cale de a obtine o felie din „tortul” de miliarde de dolari pe care Google le castiga anual. Spre exemplu, in era Twitter si a retelelor de socializare motoarele de cautare IceRocket, OneRiot si Scoopler dau rezultate mai bune decat Google, lucru confirmat si de co-fondatorul Sergey Brin care a spus ca aici Google mai trebuie imbunatatit. IceRocket, OneRiot si Scoopler afiseaza cele mai noi postari de pe Twitter si de pe alte retele de socializare, scrie capital.ro.
Locuri de cazare libere la Busteni de Revelion, pentru prima data in ultimii zece ani. Toate locurile de cazare din statiunea Sinaia sunt ocupate pentru Revelion, la fel ca si in anii trecuti, in timp ce la Busteni, pentru prima data in ultimii zece ani, cu doar o zi inaintea Anului Nou inca se mai gasesc locuri libere. Mii de turisti isi vor petrece Revelionul in statiunile de pe Valea Prahovei si, la fel ca in alti ani, toate locurile de cazare din Sinaia sunt ocupate, scrie Ziarul Financiar.
Bugatti Rennaissance – Cum ar putea arata succesorul lui Veyron. Volkswagen Group nu a dat pana acum nici o informatie cu privire la un viitor succesor al supercarului Bugatti Veyron si ai sai 1.001 CP. E si greu sa vii cu un nou model care sa depaseasca cifrele si performantele modelului pe care vrei sa-l inlocuiesti. Canadianul John Mark Vincente a imaginat insa un concept al renasterii pentru Bugatti Veyron, o noua infatisare pentru succesorul sau, denumit „Bugatti Renaissance „, scrie AutoDigest.ro.