Business Report: Momentul ideal sa iti schimbi garsoniera pe un apartament; Salariu de avocat de top: 600 de euro pe ora, 120.000 de € pe an, iar BMW X5 M si BMW X6 M, de la 85.400 de dolari, respectiv 88.900 de dolari in SUA
Momentul ideal sa iti schimbi garsoniera pe un apartament! Cel mai dinamic segment al pietei imobiliare bucurestene in primul trimestru al anului 2009 a fost cel al apartamentelor din blocurile vechi, construite in perioada 1950–1989, potrivit unui raport al Coldwell Banker. Consultantii companiei sustin ca, datorita comprimarii preturilor, aceasta perioada este propice vanzarii garsonierelor si achizitiei, cu banii obtinuti, a unui apartament cu mai multe camere, scrie Capital.
Topul celor mai importante 100 de firme de avocatura din Bucuresti. Avocatii de business cunosc secretele privatizarilor Petrom, BCR sau Romtelecom, ale celor mai mari tranzactii, precum Rompetrol sau Asiban si pot castiga peste un milion de euro anual – afirma „Anuarul Caselor de Avocatura”, lansat astazi pe piata de catre Ziarul Financiar. Tuca Zbarcea & Asociatii este firma cu cele mai mari venituri in 2008 – 18,5 mil. euro si cea mai buna productivitate – 256.000 de euro per avocat.
Romanii au tras cel mai tare de frana creditarii in martie. Creditarea a primit in martie cea mai puternica lovitura de dupa Revolutia din ‘89, ritmul acesteia contractandu-se de trei ori fata de perioada similara a anului trecut, pana la 23,1%, ceea ce confirma lipsa de activitate a bancilor in conditiile in care atat companiile, cat si persoanele fizice au renuntat masiv la contractarea de noi imprumuturi in vreme de criza, scrie Business Standard.
Evaluarea terenurilor Agronomiei, negata de expertii lui Puiu Popoviciu. Ziarul BURSA a aflat cine sunt cei cinci experti pe care i-a invocat omul de afaceri Puiu Popoviciu ca ar fi evaluat terenul pe care s-a construit proiectul Baneasa. Supriza: evaluatorii sustin ca nu au mai facut nicio evaluare din cauza timpului scurt pus la dispozitie. Un raport de evaluare a fost trimis, totusi, saptamana trecuta la DNA.
Augustine Kochuparampil, CEO Mittal Galati: ”Este varful crizei”. ”Am atins limita minima”, ”este varful crizei”, ”nu cred ca lucrurile se vor deteriora mai mult” – acestea sunt estimarile neasteptat de optimiste ale indianului Augustine Kochuparampil, CEO Mittal Galati. In primul rand, el a observat, din pozitia de CEO al Arcelor Mittal Galati, ca nu se mai confrunta cu o scadere a volumelor comandate. Un al doilea argument este asezarea preturilor la oteluri pe un anumit plafon, scrie Money Express.
Bucuriile crizei imobiliare. Daca perioada actuala este problematica pentru segmentul rezidential, al centrelor comerciale sau al tranzactiilor de investitii, nu acelasi lucru se poate spune despre spatiile de birouri. Chiar daca aduce cu sine dificultati pentru proprietari, scaderea pietei inseamna bucurii pentru companiile care cauta un (nou) spatiu de birouri, scrie Business Magazin.
Cum sa faci fuziunea sau divizarea unei companii. Cand afacerea trece intr-o noua etapa de dezvoltare, cand piata evolueaza sau mediul economic se schimba, firmele pot fi nevoite sa se divizeze sau sa fuzioneze cu alte companii. Firmele aflate in crestere sunt reorganizate iar cele care se afla in declin isi inchid liniile de business neprofitabile sau sunt vandute, scrie Startups.ro.
Salariu de avocat de top: 600 de euro pe ora, 120.000 de € pe an. Cu un tarif mediu de 600 de euro pe ora de lucru si un venit mediu anual de circa 120.000 de euro, meseria de avocat la firmele de top este una dintre cele mai banoase din Romania. Incasarile inregistrate pe parcursul anului 2008 de catre cele mai importante 100 de firme ce activeaza in domeniu s-au ridicat la 180 de milioane de euro, scrie Gandul.
Romanii se tem de cresterea taxelor si impozitelor. Romanii se tem foarte mult de cresterea taxelor si impozitelor, 46% dintre respondenti la un studiu recent considerand ca acest fenomen ii va afecta in foarte mare masura. Aproape jumatate din cei chestionati cred ca in 2009 vor fi foarte afectati de cresterea preturilor la utilitati (48%) si la alimente (47%), scrie Capital.
Google vrea sa taie rezolutia clipurilor de pe YouTube in tarile in curs de dezvoltare. Google ar putea reduce calitatea clipurilor video care sunt accesate dintr-o serie de tari in curs de dezvoltare, intrucat numarul mare de accesari determina costuri ridicate pentru serviciile de internet si de gazduire a continutului, care nu sunt insa compensate si de venituri pe masura din publicitate, scrie New York Times, citat de Ziarul Financiar.
UE iti da bani pentru abator de bovine. Investitia intr-o unitate de sacrificare a vitelor pleaca de la 1,5 milioane de euro. Uniunea Europeana finanteaza jumatate din cheltuielile eligibile de infiintare a unui abator de bovine. Investitia intr-un astfel de proiect poate fi recuperata in cinci ani, scrie Adevarul.
Paradox de criza. De ce refuza antreprenorii romani ajutorul de urgenta pentru iesirea din criza? Unii cred ca nu au nevoie de ajutor. Altii nu cred, pur si simplu, in consultanti. Cei mai multi spera ca se pot descurca si singuri. Si mai exista o categorie: cea a antreprenorilor care literalmente nu au bani sa plateasca sfaturile celor care i-ar putea ajuta sa iasa din criza, scrie Money Express.
BMW X5 M si BMW X6 M, de la 85.400 de dolari, respectiv 88.900 de dolari in SUA. Preturile pentru modelele BMW X5 M si BMW X6 M comercializate in SUA au ajuns “accidental” pe internet. Potrivit documentelor, BMW X5 M porneste de la 85.400 de dolari, iar BMW X6 M de la 88.900 de dolari. Desi vehiculele sunt destul de scumpe, reusesc totusi sa aiba un pret mai mic decat cel al modelelor cu care rivalizeaza, respectiv Mercedes ML63 AMG (90.100 de dolari) si Porsche Cayenne Turbo S (124.800 de dolari), scrie StiriAuto.ro.
Morgan Aero SuperSports – o bijuterie de colectie, in stil clasic englezesc. Morgan, unul dintre cele mai conservatoare si originale blazoane din lumea auto, implineste in curand un secol de la infiintare. Pentru a marca centenarul, marca engleza va lansa un nou model, intr-o serie limitata, de doar 200 de exemplare. Pentru cei interesati, trebuie spus ca productia va debuta anul viitor, insa comenzile se preiau inca de pe acum, contra unui avans de 28.000 de euro. Diferenta de 124.000 de euro trebuie achitata pana la livrare, scrie 24auto.ro.