Sari direct la conținut

Business Report: Dividende record pentru actionarii marilor banci: 385 milioane de euro; Criza economica va fi succedata de criza alimentara; Microsoft va oferi Office 2010 pe 64 de biti, iar FAB-Design prezinta SLR "Desire"

HotNews.ro

Cand se va termina criza, va incepe alta criza. Jean-Yves Carfantan, economist si expert in piete agricole, spune ca la primele semne ale revenirii din criza economica vor reaparea si primele semne ale crizei alimentare, intrucat va incepe sa creasca cererea mondiala, iar preturile produselor alimentare, de asemenea, se vor aprecia. Acest lucru va fi amplificat si de faptul ca la ora actuala nu se refac stocurile de cereale, scrie Capital.

Dividende record pentru actionarii marilor banci: 385 milioane de euro. Unde este criza de lichiditati? Actionarii a patru dintre cele mai mari banci de pe piata locala vor incasa anul acesta dividende de 1,6 miliarde de lei (385 de milioane de euro), dupa ce anul trecut profitul in sistem s-a ridicat la un nivel record, de 1,2 miliarde de euro. Astfel, plangerile reprezentantilor bancilor privind lipsa lichiditatilor din piata pot fi puse sub semnul intrebarii, scrie Ziarul Financiar.

Testul FMI-BNR costa bancile sute de milioane de euro. Mai multe banci din Romania trebuie sa-si majoreze capitalul cu cateva sute de milioane de euro, astfel ca gradul de solvabilitate sa treaca peste pragul de 10%, avand in vedere ca unii jucatori de pe piata locala cad sub pragul minim admis, de 8%, in urma conditiilor impuse de stress testul discutat cu Fondul Monetar International, au declarat pentru Business Standard surse din piata bancara apropiate discutiilor.

Iulian Iancu: Contractul cu „Sterling”, o neglijenta”! Ieri, deputatii au aprobat constituirea comisiei parlamentare de ancheta. Principalul scop al comisiei este, sustine Iulian Iancu, intr-un interviu acordat ziarului Bursa, decizia asupra legalitatii contractului, gasirea vinovatilor si modificarea concesiunii astfel incat statul sa aiba beneficii reale.

Ce sunt si cum utilizezi preturile de transfer. Notiunea se refera la valorile platite de o firma pentru un bun, serviciu sau imprumut achizitionat de la o alta firma din acelasi grup. Una dintre conditii este ca preturile de transfer sa fie stabilite la valoarea de piata a produsului, respectiv la pretul care ar fi fost achitat daca acesta ar fi fost cumparat de la o companie neafiliata grupului, scrie Startups.ro.

Compara tarifele practicate de clinicile private pentru acelasi tip de serviciu medical! Analiza redactorilor revistei „Capital” releva diferente mari intre tarifele pe care clinicile private din Romania le solicita in contul acelorasi servicii medicale prestate. Chiar si in cadrul aceleiasi companii, servicii identice ajung sa coste dublu la o clinica din Bucuresti fata de o clinica din Cluj.

Studiu: Barbatii sunt interesati de electrocasnice, femeile – de mancare. Pe o scara de la 1 la 5, pretul fructelor are in ochii romanilor cu venituri mici si medii cel mai mare punctaj, de 4,51 Pe masura ce veniturile cresc, atentia asupra pretului la mancare scade si creste la achizitia electrocasnicelor, reiese dintr-un sondaj dat publicitati ieri de compania de cercetare Mednet si citat de Gandul.

Dezvoltatorii copiaza modelul “rent and buy” din Vest. Lipsa tranzactiilor imobiliare pe segmentul locuintelor noi din prima parte a anului a obligat o serie de dezvoltatori sa apeleze la noi solutii pentru vanzare, preluate de la companii din vestul Europei. Metoda care a prins contur in ultima perioada ofera clientilor posibilitatea inchirierii locuintei pe o perioada de doi ani, cu posibilitatea prealabila de achizitie a imobilului. Solutia a adus companiilor care au apelat la acest tip de vanzare circa 30 de noi contracte in primul trimestru al acestui an, scrie Business Standard.

Serialele romanesti au cautare in lume. MediaPro Distribution a vandut „Regina“ si a promovat cateva filme la targul MIPTV de la Cannes. Editia din 2009 a targului a fost mai slaba decat precedenta, spun reprezentantii televiziunilor romanesti, iar cumparatorii s-au aratat mai zgarciti, scrie Adevarul.

FAB-Design prezinta SLR „Desire”. Tunerul suedez FAB-Design a creat o versiune restilizata a modelului Mercedes McLaren SLR, pe care a botezat-o SLR „Desire”. Sportiva preparata dezvolta 750 CP si un cuplu de 1.080 Nm, atinge suta in 3.6 secunde si are viteza maxima de 310 km/h. Modelul standard Mercedes McLaren SLR (cu o putere de „doar” 626 CP si un cuplu de 780 Nm) a fost restilizat, pentru caroserie folosindu-se fibra de carbon, astfel incat masina a devenit la fel de performanta ca orice vehicul de Formula 1, potrivit tunerului, scrie StiriAuto.ro.

Audi Q7 facelift; Q7 V12 TDI – cel mai puternic SUV diesel din lume! La trei ani de la lansare, SUV-ul de dimensiuni mari de la Audi beneficiaza de retusurile obisnuite de la mijlocul duratei de viata a unui model. Operatiunea de facelift vizeaza atat exteriorul, cat si interiorul, prin aducerea la zi a unor detalii stilistice si de functionalitate, precum si unele imbunatatiri tehnice. Audi Q7 va fi disponibil cu sase motoare cu injectie directa, dintre care doua pe benzina. Dintre acestea se remarca versiunea Q7 V12 TDI, care face din acest model cel mai puternic SUV diesel din lume, scrie 24.auto.ro.

Microsoft va oferi Office 2010 pe 64 de biti. Microsoft urmeaza sa anunte noul produs, cu nume de cod Office 14, care va purta numele Office 2010. Toate aplicatiile legate de produs vor purta marca 2010 si gama de produse va fi lansata pentru public, anul viitor. In plus, Microsoft va lansa si Service Pack 2 pentru Office 2007, pe 28 aprilie, scrie Chip.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro