Business Report: De unde iei bani sa deschizi o afacere?; Cele mai frecvente metode de fraudare a Fiscului; Cum sa scoti bani din piatra…semipretioasa; Audi TT RS, doar in cateva detalii; iar Primavara aduce in Romania noi motorizari pentru BMW Seria 1 si noul BMW Z4
De unde iei bani sa deschizi o afacere? Daca ramai fara job si nu ai niciun ban pus deoparte, dar vrei sa deschizi o afacere, statul nu iti da nicio sansa, scrie Capital. Desi, teoretic, la banca poti garanta cu proiectul pe care-l ai, practic, nicio institutie financiara nu risca sa-ti acorde bani, daca nu ai un istoric solid ca persoana juridica. Si atunci, de unde poti obtine finantare?
Banca Mondiala: Golul de finantare estimat al Romaniei este usor peste nivelul recomandabil. Golul de finantare al Romaniei este usor peste nivelul optim, raportat la rezervele valutare, arata estimarile Bancii Mondiale, care iau insa in calcul un pret al petrolului de 75 dolari/baril, semnificativ peste nivelul actual, scrie Business standard.
Temerile de nationalizare lovesc Bank of America si Citigroup. Actiunile Bank of America Corp si Citigroup Inc au scazut, vineri, pentru a sasea zi consecutiv, in contextul temerii ca guvernul american ar putea nationaliza bancile, eliminand astfel actionarii. Scaderea a avut loc pe fondul ingrijorarii investitorilor, in pofida declaratiei Casei Albe, potrivit careia Barack Obama ar favoriza un sistem bancar privat. Actiunile Bank of America au scazut cu 4,8 procente, ajungand la 3,75 de dolari, atingand cel mai scazut nivel din 1984 pana acum, iar actiunile Citigroup au scazut cu 17 procente, ajungand la 2,09 dolari. Atat Citigroup cat si Bank of America si-au pierdut si-au pierdut 90% din valoare in ultimul an, scrie Reuters.
Sfatul specialistilor: Cum pot „pacali” femeile de afaceri rigorile vestimentatiei office. Designerul Cristina Nichita si stilistul Ciprian Sipos au explicat, pentru DailyBusiness.ro, ce tendinte sunt sezonul acesta „in voga” in materie de tinute office feminine, dar si despre cum pot femeile de afaceri sa „indulceasca” clasica vestimentatie business.
Cele mai frecvente metode de fraudare a Fiscului. Cel mai des intalnite metode folosite de afaceriști pentru a scapa de impozite sunt cumpararea de marfuri dintr-un stat membru printr-o firma-„fantoma” care nu-și mai platește datoriile și scrierea pe documente a unor nume de firme fictive, scrie Evenimentul Zilei.
Cum sa scoti bani din piatra…semipretioasa. A inceput sa faca bratari, coliere, cercei si brose din pietre semipretioase si argint fara a avea diploma de arte plastice. Ioana Condurateanu – absolventa de drept si de relatii economice internationale – ,avea insa un atu: stia o multime de lucruri despre roci, de la tatal ei, geolog de meserie, care a invatat-o denumirile, culorile si vibratiile lor, scrie Gandul.
Mircea Ursache: Voi milita pentru majorarea pragului de detinere la SIF-uri. Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, a precizat, ieri, ca este in favoarea scoaterii pragului de detinere de 1% la societatile de investitii financiare, dar ca SIF-ul din pachetele minoritare ale AVAS va respecta legislatia in vigoare privind acest aspect, scrie Bursa.
Piata imobiliara pe internet: ce se cauta, ce se ofera si ce clienti au cash. Majoritatea vizitatorilor site-ului imobiliar www.imopedia.ro cauta anunturi de vanzari apartamente (47,7%). Anunturile de inchiriere de apartamente sunt vizate de 14,3% din vizitatori, un procent foarte apropiat de cel al potentialilor cumparatori de case si vile, care reprezinta 12,9%. Pe segmentul spatiilor comerciale, cererea de spatii cu chirie este putin mai mare, procentele fiind foarte apropiate: 4,9% potentiali chiriasi si 3,8% potentiali cumparatori, scrie Capital.
Peste 45% din cei interesati de achizitia unui apartament sustin ca nu isi permit un credit. La intrebarea „Care este motivul pentru care nu iti cumperi un apartament?”, 27% din vizitatori au raspuns ca au banii cash, insa mai asteapta scaderea preturilor, 27% sustin ca isi permit un credit, insa costurile de creditare sunt inca foarte mari, in timp ce 46% au spus ca isi doresc un credit, insa inca nu si-l permit, scrie Business Standard.
Paul Volcker: Criza actuala ar putea fi mai severa decat Marea Criza Economica. Paul Volcker, un important consilier al presedintelui Obama, a declarat, vineri, ca economia globala s-ar putea deterioara chiar mai rapid decat in cazul Marii Depresii din anii ’30. Volcker a remarcat ca productia industriala la nivel mondial se afla intr-o scadere mai accelerata decat in SUA, care are oricum probleme grave. „Nu tin minte nici o perioada, poate nici macar in timpul Marii Depresii, in care economia scade intr-un ritm atat de alert si atat de uniform in lume”, a declarat Volcker. De asemenea, Volcker, fost presedinte al Federal Reserve, se indoieste ca masurile pentru salvarea economiei, asa zisele „inovatii financiare”, adica cele care au dus la crearea activelor toxice, ar fi adus beneficii importante societatii, scrie Reuters.
Audi TT RS, doar in cateva detalii. Audi aduce la Geneva noua verisiune RS a coupe-ului TT, despre care se stie ca va avea un propulsor in 5 cilindri, de 2,5 litri, capabil sa dezvolte circa 300 CP. Unele surse sustin ca puterea noului TT RS va fi chiar de 340 CP. In mod cert, va fi vorba de cea mai puternica versiune TT din toate timpurile. Va dispune de tractiune integrala Quattro si o transmisie manuala in 6 trepte sau, optional, de ultima generatie a transmisiei automate S tronic, cu dublu ambreaj, scrie 24auto.ro.