Sari direct la conținut

Utile: Cum inveti sa traiesti cu cancerul; Steriletul, folosit pentru contraceptia de urgenta; Alapteaza-ti bebelusul ca sa nu faci cancer la san, iar strugurii ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatatesc functiile inimii

HotNews.ro

Alergiile, pavaza impotriva cancerului. Majoritatea oamenilor care sufera de alergii le considera, in cel mai bun caz, o pacoste. Iar cele grave le pot pune viata in pericol. Dar, potrivit rezultatelor unor cercetari, citate de Daily Mail, alergiile ar putea constitui un sistem defensiv impotriva cancerului. Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell din New York au descoperit ca simptomele alergice, de exemplu stranuturile, inlatura particulele straine din aer, care ar putea fi cancerigene. Alergiile ar putea functiona si ca avertismente pentru faptul ca in atmosfera se afla substante daunatoare care ar trebui evitate. Paul Sherman, conducatorul studiului, este de parere ca medicamentele anti-alergice s-ar putea sa nu fie o idee buna. Cercetatorii banuiau demult ca exista o legatura intre alergii si cancer, dar pana acum dovezile nu au fost convingatoare. Unele studii au dezvaluit faptul ca este mai putin probabil ca bolnavii de cancer sa sufere de alergii, iar alte cercetari au demonstrat contrariul, informeaza Romania Libera.

Cum inveti sa traiesti cu cancerul.Evz.ro a publicat in aceasta saptamana o serie de materiale care au incercat sa evidentieze importanta ajutorului psihologic pentru persoanele bolnave de cancer si a introducerii unor programe coerente care sa ofere sprijinul necesar bolnavilor. Astazi va vom oferi cateva sfaturi care fac diferenta in modul in care un pacient gestioneaza o astfel de boala crunta. In opinia psihologului clinician, Bogdana Bursuc, un prim pas il reprezinta managementul incertitudinii, nivel la care medicul are o importanta deosebita. „Noi daca avem incertitudini, avem un disconfort foarte mare, ne apuca frica. Este foarte incomod sa nu stii cum stau lucrurile, mai ales cand este vorba de viata ta. Si atunci, practic, managementul incertitudinii depinde de responsabilitatea medicului de a transmite informatia, iar el trebuie sa stie cum sa o transmita astfel incat mesajul de incertitudine sa fie redus la minimum”, explica Bogdana Bursuc.

Strugurii ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatatesc functiile inimii, sustin cercetatorii americani. Oamenii de stiinta au studiat efectul strugurilor asupra sobolanilor care dezvolta hipertensiune din cauza unei diete sarate. Dupa 18 saptamani, cercetatorii au observat ca, la sobolanii care au consumat un praf de struguri, functiile inimii se imbunatatisera, iar inflamatiile din organism s-au redus. In plus, muschii inimii erau mai putin deteriorati decat in cazul sobolanilor care au avut o dieta sarata, fara struguri, informeaza EVZ.

”Menopauza masculina” se poate trata prin substitutie hormonala. Si barbatii sunt afectati de o asa-zisa „menopauza masculina”, care apare in jurul varstei de 65 de ani si se manifesta prin scaderea libidoului. Dar acesta nu este singurul simptom. Depresia, slabirea muschilor, cresterea greutatii corporale, iritabilitatea si reducerea capacitatii de concentrare sunt alte efecte ale andropauzei. Reprezentantii sexului masculin sunt norocosi. In urma efectuarii unor studii, specialistii universitatilor din Munstern (Germania) si California (SUA), au descoperit ca „menopauza masculina” se poate trata prin substitutie hormonala, scrie Libertatea.

Steriletul, folosit pentru contraceptia de urgenta. Steriletul este si o metoda de contraceptie de urgenta, alaturi de pilula de a doua zi, spun ginecologii. „Persoanele care au avut un contact sexual neprotejat si vor sa previna o sarcina nedorita pot sa apeleze la montarea unui sterilet, dar nu mai tarziu de ziua a cincea de la contact”, ne sfatuieste dr. Dorina Blaja, medic la cabinetul de planificare familiala, de la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Ilfov (fost Titan). Specialistul spune ca pilula de a doua zi isi dovedeste eficienta numai daca este administrata pana in cea de-a treia zi de la contactul sexual. „Si dupa aceea se mai poate lua pilula, insa eficienta ei este scazuta. De aceea, se recurge la sterilet”, precizeaza dr. Blaja, citat de Gandul.

Alapteaza-ti bebelusul ca sa nu faci cancer la san. Alaptarea, benefica atat pentru mama, cat si pentru copil, poate reduce riscul aparitiei cancerului mamar. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii britanici. Un studiu al statisticilor cazurilor de cancer, efectuat de World Cancer Research Fund din Marea Britanie, a demonstrat ca femeile care alapteaza timp de un an prezinta cu 4,8% mai putine riscuri de cancer mamar. Oamenii de stiinta au explicat ca, prin alaptare, se reduce nivelul anumitor hormoni cancerosi din sangele mamei si, la sfarsitul perioadei de alaptare, corpul elimina singur celulele mamare deteriorate, care ar fi putut sa se transforme in tumori, informeaza Libertatea.

Cum tratati virozele respiratorii. Nici n-a inceput bine sezonul rece si deja stranutati, aveti o tuse puternica si va doare gatul? Este foarte posibil sa aveti o viroza respiratorie. Virozele sunt boli respiratorii cauzate de virusi. Principala ca­uza ar putea fi sla­birea sistemului imunitar. Pe de alta parte, sunt multe persoane care racesc foarte des. In acest caz se poate afirma ca este vorba de o slabire cro­nica a capa­ci­tatii de aparare a or­ganismului. O mare parte din vina o are si ali­mentatia total gre­si­ta: multi oameni nu consuma legume si fructe. Acestea furni­zea­za organismului o cantitate apreciabila de vitamine si mine­ra­le, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro