Romanii nu cumpara masini electrice pentru ca sunt mici, scumpe si au autonomie redusa
Compania care aduce in Romania masini electrice produse in India nu a vandut nici un exemplar, din cauza ca romanii le considera scumpe si mici si sunt nemultumiti de faptul ca trebuie incarcate la mai putin de 90 de kilometri parcursi, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii companiei.
Compania Reva Romania a adus acest tip de automobil in 2003, insa pana acum nu a vandut nici una. In acest moment exista doua modele, diferite doar prin dotari. Cel cu mai putine dotari costa 10.000 euro cu TVA, iar cel cu dotari in plus costa 15.000 de euro. Autonomia este de 80 – 90 de kilometri, masina poate transporta doi adulti si doi copii, timpul de incarcare completa este de sase ore, iar viteza maxima este de 75 km/h.
Desi la lansare publicul s-a aratat interesat de noile produse, comenzile au intarziat sa apara, iar firma nu are in prezent masini in showroom, considerand ca e prea scump sa le aduca, mai ales ca vanzarea de masini electrice e doar o activitate de nisa, cu pondere de doar cateva procente in afacerile firmei.
In plus, si timpul de livrare poate fi in jur de trei luni, iar clientii au fost descurajati si de dimensiunile masinii (2,63 metri lungime), de autonomia care nu le-ar permite deplasari consistente, dar si de pret.
Reprezentantii companiei sustin ca unul dintre avantajele acestui tip de automobil este costul redus pentru exploatare: 1 – 1,2 euro/100 kilometri. Ei adauga ca in a doua jumatate a anului ar fi posibila aducerea in tara a unui model Reva electric cu automomie de 150 – 200 km, care se incarca in doua ore si va fi cam cu 1.000 euro mai scump decat versiunile de acum.