Sari direct la conținut

Actionarii Motorola Mobility au aprobat tranzactia prin care compania va fi cumparata de Google cu 12,5 miliarde dolari

HotNews.ro

Actionarii diviziei de telefoane mobile a Motorola au aprobat joi tranzactia prin care compania va fi preluata de Google pentru 12,5 miliarde dolari, informeaza AFP. Urmatorul pas tine insa de autoritatile din domeniul concurentei care au deschis o ancheta si trebuie sa-si dea si ele acordul. Motorola estimeaza ca tranzactia se va realiza la inceput de 2012. Google a anuntat la jumatatea lui august ca va cumpara Motorola Mobility in ceea ce este cea mai mare tranzactie din istoria gigantului web.

Actionarii Motorola au aprobat cu 99% tranzactia si compania e convinsa ca autoritatile din domeniul concurentei isi vor da si ele acordul. Autoritatile americane au deschis in septembrie o ancheta pentru a vedea daca o tranzactie atat de mare are sau nu impact negativ asupra concurentei din piata.

Motorola estimeaza ca toate aprobarile vor fi obtinute pana la inceput de 2012, iar tranzactia va fi parafata atunci.

Motorola Mobility s-a desprins la inceputul acestui an de grupul Motorola care acum cinci ani a inceput sa aiba dificultati importante in segmentul telefoanelor mobile si fiindca nu a reactionat destul de repede pentru a scoate modele touch-screen competitive.

Motorola Mobility a inregistrat in 2009 pierderi de 1,2 miliarde dolari, iar anul trecut a obtinut profit operational de 76 milioane dolari.

Explicand de ce a ales Motorola, Google mentiona in comunicatul de presa in care anunta tranzactia ca aceasta companie are 80 de ani de istorie, a inventat telefonul mobil acum trei decenii, iar in 2008 a decis sa utilizeze Android in toata gama de telefoane, fiind printre primele companii mari care au adoptat sistemul.

Google a facut un bilant al adoptiei Android si spune ca peste 150 de milioane de terminale au fost activate din 2007 si pana acum, iar zilnic se adauga 550.000. Terminalele cu Android sunt vandute in 123 de tari sub siglele a 30 de producatori de smartphone-uri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro