Adevarul: Cum prevenim caderea parului
Nervozitatea, dieta, medicatia excesiva pot fi cauze ale aparitiei formelor usoare de alopecie
Un barbat din doi si o femeie din trei au probleme cu caderea parului. Masarea pielii capului cu produse pe baza de uleiuri esentiale: lamaie, eucalipt, cuisoare, sofran, aluna sau ricin intaresc radacina firului de par si pastreaza sanatatea scalpului.
De cele mai multe ori, caderea parului si aparitia calvitiei sunt o sursa de anxietate si de scadere a increderii in propria persoana. Pentru unii dintre noi, primul simptom al caderii parului este subtierea firului, in timp ce altii se pot confrunta cu pierderea parului in cantitati mari.
Alopecia, mostenita genetic
Potrivit specialistilor, cea mai des intalnita forma de alopecie este cea mostenita genetic. In acest caz, barbatii sufera de pierderea podoabei capilare in zona frontala si in mijlocul capului. Insa mostenirea genetica nu este singura care contribuie la caderea parului.
Exista o afectiune compulsiva care ii face pe oameni sa traga in mod continuu de par, dar si situatii in care sistemul imunitar ataca foliculii de par. Stresul, medicatia, dieta si chiar hormonii reprezinta alte cauze ale caderii parului.
Persoanele care sufera de pierderea treptata a podoabei capilare au un numar de variante de tratament, de la cel medicamentos la tratamentul cu laser, implant sau terapia naturista. Chirurgii dermatologi au dezvoltat tehnici complexe anticalvitie, in functie de severitatea afectiunii.