Asociația SOS Infertilitatea acordă un grant de 6.000 de euro pentru finanțarea unei proceduri FIV. Ce condiții trebuie să îndeplinească aplicanții
Asociația SOS Infertilitatea, prin președinta sa, Nicoleta Cristea-Brunel, oferă anual Grantul memorial JEAN-PIERRE BRUNEL, care are scopul de a finanța integral o procedură de fertilizare in vitro pentru un cuplu membru al comunității SOS Infertilitatea, care își dorește un copil dar nu îl poate concepe decât cu ajutor medical, anunță asociația.
În anul 2022, valoarea grantului este de până la 6.000 de euro (30.000 de lei), o suma în principiu suficientă pentru a acoperi procedura (inclusiv cu ovocite donate) și medicația.
„Așa cum și-ar fi dorit Jean-Pierre (care – ca vicepreședinte al Asociației și, mai ales, ca om și tată care nu a uitat ce înseamnă infertilitatea – a susținut intens toate acțiunile asociative și a apucat să asiste la extragerea de la prima ediție a Grantului memorial Eva și Clara Brunel), proiectul oferă un acces universal, fără condiționări semnificative.
Singurele condiții în cadrul acestui proiect sunt să existe o recomandare medicală anterioară de efectuare a procedurii de fertilizare in vitro (nu cerem o dovadă scrisă atașată în cadrul aplicației, dar persoana câștigătoare va trebui să o poată furniza organizatorilor), iar vârstă feminină să fie de maximum 48 de ani la 1 septembrie 2022 (dat fiind faptul că majoritatea clinicilor serioase din Europa fac proceduri FIV, inclusiv cu ovodonatie, până la vârstă de maximum 49 de ani ai pacientei). Recomandăm aplicantelor să își acorde șanse reale de a avea un copil, iar după vârstă de 40 de ani să opteze pentru o procedură cu ovocite donate”, precizează sursa citată.
Sunt eligibile atât cuplurile, cât și femeile singure.
Lansarea proiectului are loc anual în dată de 17 august, iar extragerea castigatoarei în data de 4 septembrie.
Sunt eligibile procedurile de FIV, FIV-ICSI, FIV cu ovocite donate, FIV cu spermatozoizi donați, FIV cu dublă donare de gameți, embrioadoptie. Nu este eligibilă procedura de gestație pentru altul / mama-purtătoare, însă doar pentru că această procedura se poate efectua exclusiv în străinătate iar costul acesteia este exorbitant, neputând fi acoperit prin acest grant.
Procedura se poate efectua la orice clinică FIV acreditată din România sau la o clinică cu o bună reputație din străinătate.
„Acest grant nu este un proiect sec, ci reprezintă o investiție emoțională intensă. Va rugăm să acordați timp și atenție rubricii „istoricul de infertilitate” din chestionar. Să ne spuneți povestea voastră. Va fi citită. Cu empatie.
Aplicanții se angajează să folosească fondurile Grantului cu responsabilitate și bună-credință și să informeze Asociația în mod constant asupra evoluției demersurilor medicale. Nerespectarea acestei condiții poate duce la anularea acordării Grantului”, se mai arată în comunicatul asociației SOS Infertilitatea.
Înscrierile au loc în perioada 17 – 27 august prin intemediul acestui formular https://forms.gle/dLKgHeWS8zQavLPa7, iar extragerea va avea loc în dată de 4 septembrie, ziua aniversării lui Jean-Pierre.