Sari direct la conținut

Bianca Andreescu, finalistă la WTA ‘s-Hertogenbosch – Salt important în clasamentul mondial

HotNews.ro
Bianca Andreescu, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia
Bianca Andreescu, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Bianca Andreescu s-a calificat în a șaptea finală a carierei, la turneul WTA 250 de la ‘s-Hertogenbosch, după ce a învins-o pe Dalma Galfi.

Revenită pe teren la Roland Garros (după o absență de nouă luni), Bianca a impresionat la Rosmalen, la periferia orașului olandez ‘s-Hertogenbosch, iar sâmbătă a obținut a patra victorie consecutivă.

Sportiva cu origini românești a învins-o în semifinale pe Dalma Galfi din Ungaria (138 WTA), scor 6-4, 6-2. Meciul a durat o oră și 25 de minute.

Canadianca se va duela pentru trofeu cu învingătoarea meciului dintre rusoaicele Ekaterina Alexandrova (16 WTA, campioană en-titre) și Liudmila Samsonova (15 WTA).

Bianca le-a mai învins în această săptămână pe Eva Vedder (392 WTA), Yue Yuan (38 WTA, favorită 6) și Naomi Osaka (125 WTA, fostă lideră mondială și multiplă campioană de Grand Slam).

Grație parcursului din Olanda, Andreescu se află pe locul 163 în clasamentul WTA Live (salt de 65 de poziții). Dacă se va impune în finală (prima după o așteptare de doi ani), Bianca va urca pe locul 136.

Libema Open (‘s-Hertogenbosch) are loc în perioada 10-16 iunie, pe iarbă, este un turneu pregătitor pentru Wimbledon, face parte din categoria WTA 250, iar ultima campioană este Ekaterina Alexandrova (2022 și 2023).

INTERVIURILE HotNews.ro