Sari direct la conținut

Business report: Adevărul ascuns sub preș! Cât teren agricol mai avem la dispoziție și cine-l cumpără în realitate; Cel mai bine plătite meserii în SUA. Cine ajunge din urmă IT-iștii; Mașinile cu volan pe partea dreaptă aduse din afara Uniunii Europene nu vor mai putea fi înamtriculate în România

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vindem toată țara? Cât teren agricol mai avem la dispoziție și cine-l cumpără în realitate. Încă din anul 2017, Comisia Europeană ne-a tras semnalul de alarmă: vă vindeți tot pământul roditor! Și foarte ieftin! O spun și cifrele furnizate de Eurostat! În zadar ne-au tras de mânecă oficialii europeni, cei români au fost ocupați cu populismul ieftin în general. În anul 2017, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculuturii, 40% din terenul arabil aparținea străinilor, adică 5,3 milioane de hectare. Odată cu liberalizarea pieței funciare în 2014, România a fost parcă scoasă la vânzare, bucată cu bucată, la un preț de nimic, potrivit Capital.ro.

Cum au evoluat turiştii români în ultimii 21 de ani: de la borcane cu mâncare la pachet, la vacanţe all inclusive rafinate. Comportamentul turiştilor români s-a modificat drastic, astfel că, în ultimii 21 de ani, pretenţiile acestora legate de confortul în vacanţă au crescut foarte mult. Dacă în urmă cu peste două decenii, românii plecau în vacanţe cu autocarul, dormeau în hoteluri ieftine şi îşi luau borcane cu mâncare în bagaje, în prezent, caută mai ales vacanţe all inclusive în hoteluri de 4 şi 5 stele şi destinaţii în toată lumea, din Turcia până în China şi din Thailanda până în Cuba ori Republica Dominicană, scrie News.ro.

Cel mai bine plătite meserii în SUA. Cine ajunge din urmă IT-iștii. În cazul în care vreţi să vă trăiţi visul american, poate ar trebui să ştiţi care sunt cel mai bine plătite joburi din Statele Unite. E clar că jobul viitorului este cel din industria IT, de altfel şi cel mai bine plătit în prezent la nivel mondial. Însă în Statele Unite, pe lângă sectorul tehnologic, industria sănătăţii vine din urmă cu salarii medii brute care ajung la aproape 200 de mii de dolari pe an, scrie digi24.ro.

Mașinile cu volan pe partea dreaptă aduse din afara Uniunii Europene nu vor mai putea fi înamtriculate în România. Prevederea este inclusă într-un ordin semnat de ministrul transporturilor, Lucian Șova. Cum Marea Britanie, principala sursă de automobile cu volan pe dreapta, nu va mai fi în UE înseamnă că majoritatea acestor mașini vor fi interzise. Potrivit estimărilor, câteva zeci de mii de automobile de acest tip circulă pe străzile din România, scrie Capital.ro.

Oltchim îşi opreşte producţia şi intră în revizie generală pe 1 septembrie. Combinatul petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a anunţat că revizia generală programată pentru acest an se va derula în perioada 1 – 11 septembrie. Oltchim a raportat în primul semestru afaceri de 577 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, iar profitul net a urcat de trei ori, la 84 milioane lei. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, potrivit news.ro.

Industria auto se apropie de criză și e în pană de soluţii. Industria auto se îndreaptă către momentul în care maşina personală va fi opţiunea a prea puţini oameni. În schimb, vor exista flote de autoturisme care vor funcţiona în sistem ride-sharing. Şi nu e o veste bună pentru marii producători, pentru că acel moment nu e deloc departe. Pentru a-şi asigura viitorul într-o lume noi reguli, marii producători precum Daimler sau Volkswagen se pot transforma în companii care oferă servicii de ride-sharing, potrivit digi24.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro