Sari direct la conținut

Capital: Tunuri imobiliare cu recul in strainatate

Piata imobiliara asista la noi scandaluri majore. Acestea scot la iveala dedesubturile unor afaceri care au ca protagonisti cetateni straini aflati sub investigatia autoritatilor din tarile din care provin.

Patru oameni de afaceri israelieni, implicati in tranzactii importante pe piata imobiliara romaneasca, au fost retinuti in decembrie 2007 de autoritatile de la Tel Aviv sub acuzatia de evaziune fiscala. Mai exact, veniturile obtinute in special din inchirierea unor proprietati detinute in Bucuresti, Brasov si alte localitati din Romania nu au fost declarate fiscului israelian. Anchetatorii estimeaza ca valoarea acestor impozite sustrase de la plata s-ar ridica la circa patru milioane de euro. Ancheta este in plina desfasurare, iar, potrivit presei israeliene, numarul persoanelor cercetate in acest caz ar putea fi de ordinul sutelor. Si fiscul australian a anuntat, zilele trecute, ca a interzis unui businessman – si el implicat in piata imobiliara din Romania – sa mai conduca firme pe teritoriul Australiei, din cauza managementului defectuos, neplatii impozitelor, a salariilor si furnizorilor. „Sunt multe companii straine care au venit sa faca afaceri in Romania si au ales metode nu tocmai corecte“, declara, cu diplomatie, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

Scandalul MTS Leasing si problemele fostului constructor al complexului Planorama din Bucuresti, Yapitek, sunt doar doua exemple care au aratat vulnerabilitatea pietei si consecintele imprevizibile la care se expun clientii care viseaza la o locuinta pentru care sunt gata sa plateasca sume exorbitante.

Integral in Capital

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro