Sari direct la conținut

​Ce este provocarea celor 52 de săptămâni? O metodă inedită de a economisi

HotNews.ro
Adrian Caruceru, Foto: Hotnews
Adrian Caruceru, Foto: Hotnews

Dacă aveți probleme cu disciplina în economisire, o metodă poate fi „Provocarea celor 52 de săptămâni”. Fiind început de săptămână, se poate începe chiar de astăzi. Adrian Căruceru, trainer în gestionarea banilor, a explicat ce înseamnă această provocare în cadrul unui interviu „La cafea în studioul mic” de la HotNews.ro.

“52 săptămâni înseamnă atâtea câte are anul. Provocarea constă în a economisi o sumă egală cu numărul săptămânii din an. De exemplu, în săptămâna 2-8 ianuarie 2023 este săptămâna 1: economisești un leu. Săptămâna următoare 2 lei, în cealaltă 3 lei, iar în săptâmâna 52 ai 52 de lei”, a spus el.

  • Cum faci asta: Că-i transferi automat, că pui un ordin de plată pe contul de salariu sau pe contul curent ca să se transfere într-un cont de economii rămâne la atitudinea fiecăruia.

Potrivit acestuia, poți să începi și invers, de la 52 la 1. După provocarea celor 52 de săptămâni dusă până la capăt, suma nominală care se adună este 1.378 lei.

Se poate începe chiar de astăzi. Nu are importanță să fie de la 1 ianuarie.

Din același interviu: Rick and Morty: Minciunile se adună ca datoriile la bancă, e mai bine să nu te afunzi în rahat / Ce spune un trainer în gestionarea banilor

Adrian Căruceru spune că ne poate motiva faptul că avem un orizont de timp foarte clar deoarece la investiții și economii este important orizontul de timp.

„Nu facem economii de dragul economisirii, ci ca să ajungem undeva. Dacă vreau cu Provocarea celor 52 de săptămâni să ajung la finalul celor 52 de săptămâni, în punctul respectiv, manifestând comportamentul de genul ăsta, atunci n-am de cât să încerc”, a mai afirmat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro