Sari direct la conținut

Cititorii HotNews.ro sunt impotriva trecerii Registrului Comertului la Camera de comert. Camera nationala si-a transmis punctul de vedere.

HotNews.ro

Cititorii HotNews.ro au transmis peste 30 de comentarii pentru a raspunde la intrebarea: „Este bine sau nu este bine ca registrul comertului sa intre sub controlul Camerei de Comert?”. Peste 90% din raspunsuri sunt impotriva acestui transfer. Ca replica la dezbaterea HotNews.ro, Camera de comert nationala a transmis un punct de vedere si, mai mult, a atasat 54 de scrisori de sustinere, ce se doresc „punctul de vedere al societatilor comerciale membre ale camerelor de comert”.

Citeste si: „Scandalul reincepe: Registrul Comertului, la stat sau la Camera de comert?”

Sub pseudonimul „pentru Registrul vostru” un cititor a mentionat ca „Taxele si tarifele onrc sunt mult mai mici decat erau la Camera, controlul statului este foarte usor din moment ce toti au protocoale gratuite, bilantul se depune doar la registru incepand cu anul viitor, birocratia a fost eliminata – biroul unic, cazierele la registrul comertului samd.”

„Vladimir” subliniaza ca:”Intrebarea fundamentala intr-un asemenea demers este: Cui foloseste? Foloseste Guvernului? Nu! Foloseste Camerelor de Comert? Evident, da!”. La acest comentariu, „anonim” i-a raspuns lui „Vladimir” printr-o intrebare: „Ce institutie il poate controla pe presedintele ccir Vlasov?” iar „manivela” a replicat: „Atacul este mai vechi dl Vlasov se judeca de mai multi ani sa puna mana pe patrimoniul Camerei, va rog sa fotografiati doar cladirile acesteia ptr, a intui avutia vizata.

Mai sunt si taxele celor 1,5 milioane de comercianti …iar dupa ce investitiile au fost finalizate in sistemul comp. acum putem sa-l rugam pe dl patron de camera daca ne poate da un Certificat …. si daca nu vrea .. si daca va avea taxe prea mari asta e, treaba ta, vei fi privat dar cu voie de la alt privat”.

Un alt cititor, sub numele „Samo”, a transmis mai multe comentarii consistente care compun, in opinia sa, „povestea” ONRC.

Unul dintre putinele comentarii pro-transfer al Registrului: „Ati vazut cum sunt tratati comerciantii si avocatii la RC de cand este in subordinea statului? Toti sunt nervosi, raspund in doi peri si nu fac nici cel mai mic efort de a solutiona problemele oamenilor. Fosta si actuala conducere are posibilitatea sa vada cum se comporta proprii salariati pt ca au camere de supraveghere, dar acestea sunt folosite doar pt avedea cine ia spaga pentru a putea fi impartita pe din doua…”

Ca replica la dezbaterea HotNews.ro, Camera de comert nationala a transmis un punct de vedere. Acesta arata ca „ne găsim în situaţia ca atribuţii semnificative care ne-au fost încredinţate să nu poată fi îndeplinite din pricina lipsei de acces la baza de date a registului de comerţ… Noile reglementări comunitare prevăd simplificarea şi accelerarea procedurilor de desfăşurare şi finalizare a operaţiunilor comerciale. Lipsirea Camerei de Comerţ de Registrul Comerţului, de baze de date şi de baza juridică a legăturilor cu mediul de afaceri şi a legăturilor oamenilor de afaceri între ei – practic cele mai importante pârghii în atingerea scopurilor pentru care funcţionăm – face ca demersurile noastre să fie mult îngreunate şi ca unele instituţii ale Sistemului Cameral să nu poată accesa fonduri europene în beneficiul comercianţilor”, spune comunicatul (vezi documentul atasat).

Mai mult, CCIR a atasat un document cu 54 de scrisori demonstrative de sustinere, ce se doresc „punctul de vedere al societatilor comerciale membre ale camerelor de comert”.

Scrisorile sunt semnate de reprezentantii companiilor. Spre exemplu, prima dintre acestea spune ca sustine proiectul OUG, fiindca „astfel contribuabilii vor putea beneficia de servicii mai prompte si, mai ales, speram si accentuam, de o scadere drastica a birocratiei…” si asa mai departe (vezi documentul atasat).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro