CNA a retras licenta postului de stiri Romania Ta; televiziunea lui Honorius Prigoana se desfiinteaza
CNA a retras, marti, licenta audiovizuala a televiziunii de stiri Romania Ta, detinuta de Honorius Prigoana, fapt care echivaleaza cu desfiintarea postului la mai putin de un an de la lansarea lui, pe 1 decembrie 2010, informeaza Mediafax.
Pe 12 octombrie 2010, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat o licenta audiovizuala prin satelit, pentru televiziunea de stiri Romania Ta, societatii Univers Media SRL, al carei asociat unic este Honorius Prigoana. Atunci, Honorius Prigoana a fost sustinut de tatal lui, deputatul PDL Silviu Prigoana, care s-a prezentat drept consultant al televiziunii. Totodata, in aprilie 2010, Silviu Prigoana a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea a peste o suta de marci de posturi TV, printre care Bucuresti TV, Cluj-Napoca TV, Timisoara TV, la momentul respectiv declarand ca este posibil sa le puna in functiune el sau altii.
Proiectul televiziunii a fost prezentat in sedinta CNA din 12 octombrie 2010, in mod grandios, Honorius Prigoana spunand ca postul Romania Ta va avea peste 200 de statii locale in tara, care vor fi operate in sistem de franciza. Potrivit afirmatiilor lui Honorius Prigoana, televiziunea Romania Ta urma sa faca parte din trustul de presa Romania Ta, care trebuia sa cuprinda si o retea de posturi de radio, un lant de ziare locale si portaluri pe web. Investitia pentru intregul grup de media era estimata atunci de Honorius Prigoana la aproximativ 5 milioane de euro.
Pe 1 decembrie 2010, televiziunea Romania Ta s-a lansat pe platforma de satelit AKTA si pe retele mici de cablu din tara, dupa cum a declarat la momentul respectiv Honorius Prigoana. Romania Ta nu avea insa atunci in functiune nicio statie locala din cele 200 despre care vorbise Honorius Prigoana la primirea licentei de la CNA.
Dupa numai patru luni, pe 15 aprilie, societatea Univers Media SRL a solicitat si primit aprobarea CNA de intrerupere a emisiei pentru o perioada de 90 de zile, din cauza unor „probleme tehnice”. Termenul de intrerupere a emisiei acordat de CNA a expirat insa pe 13 iulie, Univers Media SRL solicitand Consiliului retragerea licentei audiovizuale pentru televiziunea Romania Ta, precizand ca nu vor mai relua emisia postului, dupa cum au declarat pentru Mediafax reprezentantii CNA.
Astfel, in sedinta de marti, CNA a votat in unanimitate retragerea licentei audiovizuale a televiziunii de stiri Romania Ta.
Contactat, marti, de Mediafax si intrebat de ce a cerut retragerea licentei pentru Romania Ta, Honorius Prigoana a declarat: „Intre timp, am considerat ca proiectul nu mai este oportun”.
Spunand ca nu doreste sa intre in detalii, Honorius Prigoana a precizat, totusi, ca „s-au schimbat conditiile de piata”, fata de momentul cand a primit licenta pentru Romania Ta. „Sunt cinci televiziuni de stiri, nu cred ca mai e loc de inca o televiziune de stiri”, a mai spus Prigoana.
Intrebat daca vreunul dintre proiectele de media prezentate in sedinta CNA din 12 octombrie 2010, cand a primit licenta pentru Romania Ta – reteaua de posturi de radio, un lant de ziare locale si portaluri web – va mai fi pus in functiune, Honorius Prigoana a raspuns negativ.
Totusi, familia Prigoana continua sa desfasoare activitati in media, prin intermediul televiziunilor Etno TV si Taraf TV pe care le controleaza.