Sari direct la conținut

Câți bani va plăti Poșta către Vodafone pentru miile de PDA-uri și imprimante mobile necesare la plata facturilor și cardurilor de energie

HotNews.ro
Card de energie, Foto: AGERPRES
Card de energie, Foto: AGERPRES

Poșta Română a publicat detaliile contractului câștigat de Vodafone România în cadrul procedurii de negociere privind achiziția a mii de calculatoare portabile de tip PDA (Personal Digital Assistant), imprimante portabile și date mobile, necesare scanării codului de bare de pe factura și de pe cardurile de energie pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile.

Directorul general interimar al Poștei, liberalul Valentin Ștefan, a anunțat săptămâna trecută că operatorul care a câștigat procedura de negociere a fost Vodafone România, la un preț semnificativ sub valoarea estimată a contractului, fără a da alte detalii.

Vodafone va furniza Poștei echipamentele și serviciile solicitate pentru peste 15,5 milioane lei (fără TVA)

Prin acest contract, estimat inițial la o valoare de peste 21,7 milioane de lei (fără TVA), Poșta a solicitat achiziția a 7.000 de dispozitive ridigizate cu sistem Android și capabilități de scanare coduri de bare, aplicație MDM pentru administrarea dispozitivelor de la distanță, 7.000 de imprimante portabile și date mobile pentru cele 7.000 de dispozitive, distribuirea lor către personalul companiei și efectuarea unui training pentru utilizarea dispozitivelor și a aplicației.

O cantitate suplimentară de 1.600 de imprimante portabile este necesară pentru dispozitivele CAT S42H+ deja aflate în proprietatea companiei, care vor fi folosite în acest proiect.

Datele publicate miercuri de Poștă arată că oferta câștigătoare a fost a celor de la Vodafone România, având o valoare totală de 15.599.990 de lei (fără TVA).

Contractul a fost semnat în data de 31 ianuarie 2023.

Poșta Română a primit patru oferte la procedura de negociere pentru achiziția tehnologiei necesare scanării codului de bare de pe factura și de pe cardurile de energie pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile, contract cu o valoare estimată la peste 21,7 milioane de lei.

Din datele analizate de HotNews.ro, Poșta a primit 4 oferte de la principalii operatori locali de comunicații mobile, respectiv:

  • 1. SC Orange Romania SA
  • 2. SC IT Genetics SRL cu subcontractant RCS&RDS SA
  • 3. SC Vodafone Romania SA
  • 4. SC Telekom Romania Mobile Telecommunication SA

Poșta Română a anunțat miercuri că a început livrarea cardurilor de energie către persoanele vulnerabile din București și 6 județe, subliniind că, până la finalul acestei luni, cardurile vor fi împărțite etapizat, în toate județele țării.

Odată intrați în posesia cardurilor, beneficiarii vor putea utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități:

  • direct la poștaș (n.a care vor fi dotați cu noile echipamente cumpărate de la Vodafone)
  • la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal pe raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;
  • online, prin intermediul unei aplicații informatice pe care Poșta Română o va pune la dispoziție.

Când și cum se vor face plățile facturilor la energie

Amintim că sprijinul de 1.400 de lei (în două tranșe: februarie și septembrie 2023) se acordă per loc de consum, și în urma calcului venitului eligibil care trebuie să fie sub 2.000 de lei. Astfel că, în gospodăriile cu mai mulți locuitori, se adună veniturile tuturor colocatarilor și se împarte la numărul acestora, iar suma rezultată trebuie să fie mai mică de 2.000 de lei, inclusiv.

Autoritățile verifică acum listele cu beneficiari eligibili – circa 4 milioane de posibili beneficiari – din perspectiva veniturilor membrilor din fiecare gospodărie fiind interogate baze de date de la ministerul Muncii, Evidența populației și ANAF, astfel că autoritățile descoperă acum haosul din bazele de date ale statului.

Situația trebuie clarificată până pe 15 februarie, când MIPE va livra banii către Poșta Română, a spus săptămâna trecută ministrul Marcel Boloș.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro