Sari direct la conținut

De Ziua Internationala a Poeziei, iti platesti cafeaua cu versuri

HotNews.ro
Pe 21 martie iti platesti cafeaua cu poezie, Foto: Heist Industries
Pe 21 martie iti platesti cafeaua cu poezie, Foto: Heist Industries

Pe 21 martie, de Ziua Internationala a Poeziei, Romania se alatura din nou campaniei-manifest „Plateste cu Poezie”, care are loc la nivel global in peste 1300 de cafenele din 30 de tari. Astfel, pentru al patrulea an consecutiv, poezia devine pentru o zi moneda de schimb in peste 200 de cafenele de la noi din tara.

In Bucuresti, luni, 21 martie, poti deveni poetul care isi bea cafeaua platita cu propriile versuri, in peste 20 de locuri (La Placinte, Hard Rock Cafe, Corner Pub & Grill si altele).

Startul campaniei „Plateste cu poezie” a fost furat inca de duminica seara, cand in capitala a avut loc primul show poetic din Romania ce i-a adus impreuna pe Deliric, Doc, Vlad Dobrescu si KREM, cu un performance pe versurile lui Iv cel Naiv, scriitorul anonim care a trezit poezia naiva intr-o lume suprasaturata de virtual. Citeste interviul HotNews cu Iv cel Naiv aici.

Evenimentul „Plateste cu Poezie”, parte a campaniei „Poezia poate face lumea mai buna”, a debutat in Romania in 2013 si a strans, in cele 80 de cafenele din 31 de orase din tara, 6.300 de poezii.

Anul trecut s-au strans peste 17.400 de poezii scrise de romani din peste 70 de orase din tara.

Robert Montgomery, ambasadorul campaniei-manifest, va folosi miile de poezii scrise de mana cu ocazia Zilei Internationale a Poeziei pentru a crea o noua opera de arta care isi propune sa demonstreze puterea poeziei.

„Imi place cum „Plateste cu poezie” ne face sa cautam in buzunarul libertatii, in care banii sunt inlocuiti de versuri. In loc sa foloseasca bancnote sau un card, oamenii pot da o alta valoare poeziei si o pot folosi ca o metoda alternativa de plata. Cred ca majoritatea oamenilor scriu versuri in adolescenta si uita de acest hobby la maturitate. Cu aceasta initiativa ii incurajam pe toti sa se reconecteze la vocea poetica interioara”, spune Montgomery.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro