Sari direct la conținut

Declaratii electorale pe tema homosexualitatii

Duelul declaraţiilor intre politicieni pe tema homosexualităţii ii nemulţumeşte pe reprezentanţii acestei minorităţi sexuale din romania.

Organizaţiile care ii reprezintă pe homosexuali au cerut politicienilor să nu mai folosească această temă in campania electorală pentru că discursurile de acest gen nu ar duce decat la mărirea gradului de intoleranţă.

Preşedintele fundaţiei Accept, Florin Buhuceanu, a declarat că PSD greşeşte atunci cand vorbeşte de homosexualitate in speranţa de a caştiga voturi din partea unei societăţi conservatoare.

Florin Buhuceanu a mai spus că minorităţile sexuale nu sunt un instrument politic şi că declaraţiile liderilor PSD nu le aduc decat necazuri.

Homosexualii au devenit un subiect de dispută in campania electorală intre PSD şi Alianţa PNL-PD.

Candidatul Alianţei, Traian Băsescu, a recunoscut că a greşit atunci cand a vorbit despre drepturile homosexualilor, fiind de acord că in acest fel a dat ocazia PSD-ului să incerce atragerea simpatiei acelora care nu acceptă homosexualitatea.

Anterior, Traian Băsescu a spus că nu incurajează homosexualitatea, dar nici nu i se opune.

Aceste declaraţii au provocat o replica reprezentanţilor PSD, iar Adrian Năstase a afirmat că adopţiile de copii de către cuplurile homosexuale şi căsătoriile intre homosexuali sunt inadmisibile.

In Romania, homosexualitatea este legală, in ciuda neacceptării ei de către majoritatea populaţiei şi a condamnării de către biserica ortodoxă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro