Sari direct la conținut

Dosarul Pantelimon: Una dintre doctorițele arestate, chemată la Parchet

HotNews.ro
Parchetul de pe lânngă Tribunalul București. Foto: Agerpres
Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Foto: Agerpres

Una din cele două doctorițe de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală arestate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare a fost chemată, luni, la Parchetul Tribunalului București, pentru a asista la o percheziție informatică.

La ora transmiterii acestei știri, doctorița M.M. se află la Parchet.

Conform reprezentanților Parchetului Tribunalului București, procurorii fac percheziții informatice, la care sunt chemate să asiste părțile din dosar.

Pentru luni, a fost chemată doar doctorița M.M.

Cele două doctorițe de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon pe numele cărora în 8 august Tribunalul București a emis, la propunerea procurorilor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sunt acuzate de Parchetul Tribunalului București că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de noradrenalină, în două zile diferite, ceea ce a dus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului. Ele sunt cercetate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare.

În referatul cu propunerea de arestare a doctorițelor Maria Miron și Mirela Păiuș obținut de HotNews, procurorii prezintă pe larg acuzațiile pentru care le acuză pe acestea de omor calificat în cazul unui pacient internat la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală. În finalul documentului, reprezentanții Parchetului explică de ce cred că acestea trebuie să stea închise 30 de zile. Referatul exprimă poziția procurorilor, doar una dintre cele două care se vor înfrunta în fața instanței la judecata pe fond.

„Calitatea de medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă a celor două inculpate este de natură să sporească gravitatea faptelor în condițiile în care acestea, dincolo de responsabilitatea profesională, și-au asumat responsabilitatea morală ca în activitatea pe care o desfășoară să depună toate diligențele necesare pentru acordarea de îngrijiri pacienților care își pun viața în mâinile acestora. Este de neconceput ca o persoană, cu atât mai mult un medic, să ia decizia de a pune capăt vieții unei persoane, indiferent de starea de sănătate a persoanei”, se arată în document.

Mai multe organizații ale medicilor și doctori au respins însă acuzațiile procurorilor și le-au luat apărarea celor două doctorițe.

Referințe privind cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon:

INTERVIURILE HotNews.ro