Sari direct la conținut

Elon Musk a obținut o victorie rară în procesul său cu Twitter

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a obținut o victorie rară în procesul său cu Twitter, un judecător american ordonând platformei social media să-i pună miliardarului la dispoziție informații suplimentare pe care acesta le-a solicitat, relatează Reuters și Business Insider.

Judecătoarea Kathleen St. Jude McCormick a ordonat luni Twitter să se conformeze parțial unei cereri depuse de avocații lui Musk care au solicitat documente de la 22 de angajați ai Twitter despre care afirmă că dețin informații despre analizele efectuate de companie privind conturile de spam cunoscute și sub denumirea de „bots”.

Twitter a predat deja informații de la 41 de „custozi” ai informațiilor ca parte a procesului însă Musk încearcă acum să forțeze compania să ofere mai multe informații cu privire la procesul de colectare a datelor de la utilizatori și a modului în care acestea sunt analizate.

Noua decizie luată de judecătoarea McCormick reprezintă o victorie importantă pentru miliardarul sud-african întrucât aceasta a ordonat Twitter să predea documente deținute de Kayvon Beykpour, fostul manager general pentru consumatori al companiei.

Saga Elon Musk/Twitter continuă

Beykpour s-a alăturat Twitter în 2018 însă a fost concediat în luna mai de noul CEO al companiei, Parag Agrawal, după ce acesta a preluat conducerea rețelei de socializare de la Jack Dorsey.

Deși avocații lui Musk au solicitat ca mai mulți angajați ai Twitter să furnizeze documentele pe care le au la dispoziție, judecătoarea le-a aprobat cererea doar în cazul lui Beykpour.

Din funcția sa de șef al produselor dezvoltate de Twitter Beykpour a avut cel mai probabil pe masă tocmai documentele pe care le dorește Musk legate de numărul de conturi false de pe Twitter.

Elon Musk și-a motivat decizia de a renunța la cumpărareaTwitter prin faptul că oficialii acesteia nu i-au pus la dispoziție informațiile cerute despre numărul de conturi „spam” deși unii analiști au considerat că aceasta ar fi fost mai degrabă o stratagemă prin care să obțină un preț mai mic decât cel negociat inițial.

Pe 13 iulie conducerea Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l obliga să respecte acordul încheiat și să cumpere compania. Musk a dat la rândul său în judecată Twitter la sfârșitul lunii trecute.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro