Sari direct la conținut

Explozii la o stație GPL din Crevedia: 56 de răniți, 2 morți, un pacient critic la Milano – ultimul bilanț / Firma funcționa ilegal din 2020 / Autoritățile transferă răniți în străinătate / Parchetul militar anchetează intervenția pompierilor

HotNews.ro
Urmările exploziei de la Crevedia, Foto: Inquam Photos / George Calin
Urmările exploziei de la Crevedia, Foto: Inquam Photos / George Calin

Cele două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat 2 decese și 56 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. Mai multe persoane sunt în stare gravă, iar autoritățile au început să transfere răniți în străinătate prin mecanismul de protecție civilă. Din totalul răniților, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi). Populația din zona afectată de cele două explozii masive de sâmbătă din Crevedia a fost evacuată.

23:00Întrebat la Digi24 câte paturi de Mari Arşi sunt în plus, în prezent, faţă de momentul tragediei de la Colectiv, Rafila a precizat că niciodată numărul paturilor nu este suficient, atunci când are loc o catastrofă.

Rafila apoi a explicat că în acest moment sunt 30 de paturi de Arşi şi Mari Arşi, în întreaga ţară.

„Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta”, a precizat Rafila.

21:10 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat că 12 pacienţi cu arsuri grave în uma exploziilor de la Crevedia au fost sau vor fi transferaţi în spitale din străinătate. Unii dintre pacienţii internaţi au arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române au transportat pacienţi spre Viena, Graz şi Lubeck.

20:30 „Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea a două noi misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a cinci pacienţi diagnosticaţi cu arsuri către spitale din Viena şi Graz, Austria şi Berlin, Germania şi a doi pacienţi către Lubeck, Germania. Aeronavele militare de tipul C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat duminică, 27 august, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la ora 16.00 pe ruta Otopeni-Viena-Graz-Otopeni, respectiv la ora 19.00 pe ruta Otopeni-Lubeck-Otopeni”, a transmis Ministerul Apărării.

Și DNA a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu

19:32 DNA a deschis un dosar penal – investighează posibile fapte de corupţie ale unor funcţionari cu atribuţii de control.

Dosarul a fost deschis in rem, pentru abuz în serviciu, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

19:07 Printre pacienţii care urmează să fie transferaţi la spitale din străinătate se numără şi doi nepalezi, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, cei doi nepalezi sunt singurii cetăţeni străini care au fost afectaţi de exploziile de la Crevedia. Amândoi sunt internaţi în prezent la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, iar unul dintre ei nu a fost identificat în primă instanţă.

Ministerul Mediului: Stația GPL din Crevedia nu avea autorizație de 3 ani

18:55Ministerul Mediului: „Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea Autorizație de mediu de aproape 3 ani. Figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă”

18:45Filmul tragediei de la Crevedia, pas cu pas.: La momentul exploziilor acolo erau trei cisterne încărcate cu GPL

18:15 FOLLOW THE MONEY – „Caracatița” primarului din Caracal: Firmele în care fiul este acționar, contracte de peste 4,5 milioane lei pentru combustibili cu Primării din țară conduse în mare parte de primari PSD.

Primele concluzii ale Parchetului General după exploziile de la Crevedia

18:00 Procurorul general, primele concluzii în ancheta privind exploziile de la Crevedia:

  • Societatea la al cărei punct de lucru s-au produs evenimentele figurează cu 25 de puncte de lucru în toată țara. În Crevedia societatea avea un punct de lucru în curtea căruia se află și o clădire de birouri.
  • După închiderea punctului de lucru, în octombrie 2020, curtea a fost declarată de firmă punct de parcare pentru cisterne. Sunt indicii însă că acolo se obișnuia ca angajații să facă transfer de GPL din cisterne
  • În 26 august în clădire erau cazați 4 angajați, cetățeni nepalezi. În jurul orei 8.30, unul dintre angajați a mers acolo, erau 2 cisterne.
  • În jurul orei 18 a ajuns o a treia cisternă, i-a spus angajatului că are o problemă la roată și că trebuie să transfere GPL în altă cisternă.
  • În condiții neelucidate, sub cisterna cu gaz a apărut o sursă de foc. Angajatul a remarcat, i-au cerut celor 4 nepalezi să iasă și să oprească traficul.
  • În timpul ăsta, cei doi șoferi erau acolo încercând să stingă focul. La scurt timp a avut o primă explozie puternică.
  • În interval de circa o oră ajung la fața locului diferite echipaje de intervenție. Are loc și o a doua explozie, mult mai puternică decât prima.
  • Sunt în derulare și percheziții la primăria din localitate, la un punct de lucru din București și la locuințele celor doi asociați.
  • Cele 2 direcții în anchetă – stabilirea activităților derulate de societate la Crevedia ulterior închiderii de lucru. Sunt indicii pentru activități neconforme.
  • A doua linie – modul în care s-au realizat controale de către instituțiile abilitate.
  • La acest moment se fac cercetări pentru distrugere din culpă urmată de un dezastru, se poate schimba apoi încadrarea sau se poate extinde urmărirea penală.
  • Din primele date, se pot face speculații privind sursa de foc, inclusiv aruncarea unei țigări.
  • Din declarații reiese că sursa de foc a fost identificată prima dată sub cisternă. Nu există camere video acolo.
  • Angajații prezenți acolo figurează ca angajați la alt punct de lucru.
  • În acest moment nu are nimeni calitatea de suspect, urmărirea penală este in rem. Sunt audiați angajații care lucrau în perimetru și care pot fi audiați.
  • Cei 4 nepalezi locuiau în clădirea de birouri, iar un al cincilea angajat, care se ocupa de clădire, a venit la serviciu în dimineața zilei de sâmbătă.

17:27Prima reacție a primarului PSD din Caracal, a cărui familie deține stația GPL ilegală din Crevedia. Ion Doldurea anunță că se autosuspendă din partid

Situația victimelor – cel mai recent bilanț

17:00Rafila anunţă că alţi opt pacienţi vor fi transferaţi în Austria, Germania şi Norvegia / Un pacient transferat la Milano, în stare critică

  • „Urmează ca în cursul zilei şi la noapte să fie transferaţi alţi şase pacienţi de la Spitalul Floreasca şi doi pacienţi de la Spitalul Bagdasar. Destinaţia acestor pacienţi va fi în Austria, în Germania şi unul dintre ei va fi transferat în Norvegia. Vor exista cel puţin două zboruri care să ducă aceşti pacienţi, unele dintre ele cu escală.
  • În total 58 de pacienţi, am avut două decese, unul din decese – un pacient cu o suprafaţă care depăşea 95 la sută suprafaţa arsă din corp. În cursul acestei nopţi şi dimineaţa devreme au fost transferaţi doi pacienţi la Bruxelles, doi pacienţi sunt transferaţi la Milano. Din păcate, unul dintre pacienţii transferaţi la Milano e în stare critică şi cei de acolo fac eforturi ca să îl stabilizeze, e un pacient de 68 de ani, celălalt e un pacient în jur de 48 de ani la care situaţia nu e la fel de dramatică, dar de asemenea este un pacient critic.
  • La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca sunt 30 de pacienţi, trei civili şi 27 de pompieri. Sunt cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic. Toţi aceşti pacienţi au fost toaletaţi din punct de vedere chirurgical, supravegheaţi şi sunt în permanentă evaluare. Pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic sunt, în principiu, cei care sunt eligibili pentru transferul în străinătate.
  • Cel de-al doilea spital cu un număr important de pacienţi 13, cinci civili şi opt pompieri – Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni. Şi acolo sunt cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic.
  • De asemenea, fără să fie la fel de critici, sunt patru pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă şi Chirurgie Plastică.
  • De asemenea, la Spitalul Universitar Elias, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte – trei pacienţi. Unul dintre ei este transferat în acest moment la Spitalul de Chirurgie Plastică”.

16:50 Imagini din dronă, cu urmările exploziilor de la Crevedia – sursă: Inquam Phoptos / George Călin

16:27Cătălin Predoiu: „Trebuie verificat ce regim juridic avea acel depozit, încă nu este clar, sunt informaţii contradictorii”.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că sunt informaţii contradictorii privind staţia GPL din Crevedia unde au avut loc exploziile sâmbătă seară, astfel că ancheta va stabili faptele, potrivit News.ro.

„Trebuie verificat ce regim juridic avea acel depozit, încă nu este clar, sunt informaţii contradictorii. Există informaţii că nu a existat control, există informaţii şi că a existat control.

Sunt tot felul de informaţii care circulă, dar informaţia reală şi în deplin acord cu adevărul o stabileşte numai anchetatorul şi de aceea vă spun că există această anchetă şi cât de curând se va rezolva”, a declarat Predoiu.

Marcel Ciolacu, iritat de jurnaliști cu întrebările despre legăturile PSD cu firma de la Crevedia / Anunță controale la toate stațiile GPL din țară

16:02Premierul Marcel Ciolacu anunţă controale în toate staţiile GPL din România.

  • „Am înţeles că activitatea în ceea ce priveşte GPL-ul a fost sistată din anul 2020. Este un element care ne arată că, chiar dacă s-a sistat activitatea, au continuat. O să se vadă în urma anchetei dacă au avut vânzări directe”.
  • „Ce vă pot spune eu, începând de mâine, în toată ţara, toate staţiile de carburanţi de GPL vor intra într-un sistem de control”.
  • „Mai mult, unde se vor găsi elemente şi încălcări care ar duce la pierderi de vieţi omeneşti sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activităţile pe loc”.
  • „Dacă va fi nevoie vom face modificări legislative, în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese şi fără anumiţi oameni să încerce să îşi menţină afacerile, dacă sunt ilegale”.

15:44VIDEO Marcel Ciolacu, iritat de jurnaliști în timpul vizitei la Crevedia: „Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD”. Întrebarea la care premierul nu a vrut să răspundă.

15:55 Autorităţile din Israel sunt gata să ofere sprijin în tratarea marilor arşi, a transmis ambasadorul Statului Israel în România, Reuven Azar.

15:03Marcel Ciolacu și Cătălin Predoiu au mers la Crevedia. Ciolacu, răspunsuri iritate când a fost întrebat despre firma de GPL, care aparține fiului primarului din Caracal.

„Ce vă pot spune eu – de mâine, în toată țara, în toate stațiile de carburanți vor fi controale (…) Dacă va fi nevoie vom face modificări legislative”, a declarat Ciolacu.

Parchetul militar a deschis dosar penal pe modul de intervenție al pompierilor

15:03 Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis dosar penal în cazul modului de intervenție a pompierilor la depozitul GPL unde au avut loc mai multe explozii soldate cu doi morți și cu 56 de răniți. În paralel, are loc o anchetă a Parchetului General, coordonată de procurorul Marius Iacob, privind cauzele deflagrațiilor.

14:38Patriarhia Română anunţă că se solidarizează cu victimele tragediei de la Crevedia, urmând să acorde un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident.

13:54Ministrul Economiei a demarat o anchetă – „Orice instalaţie de tip SKID care ar fi putut exista în momentul exploziei funcţiona ilegal”.

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, anunţă că a cerut Corpului de Control să verifice la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) dacă au existat instalaţii autorizate de distribuţie GPL la locul exploziilor din Crevedia, iar din documentele prezentate de instituţie a reieşit că acolo nu figurează nicio instalaţie autorizată ISCIR.

„Din datele prezentate de către ISCIR până la acest moment, orice instalaţie de tip SKID care ar fi putut exista în momentul exploziei pe amplasamentul de la Crevedia a funcţionat ilegal”, a precizat Oprea.

13:51Alexandra Furnea, una dintre supravieţuitoarele incendiului din Clubul Colectiv, face un apel către autorități să le dea victimelor exploziilor de la Crevedia șansa pe care tinerii arși în tragedia din 30 octombrie 2015 nu au avut-o: transferul la spitale din străinătate.

13:33 Până la ora 12:00, în jur de 900 de persoane au donat sânge în Centrele de Transfuzie deschise astăzi.

13:20Primarul PSD din Caracal, Ioan Doldorea, al cărui fiu, Ionuţ Daniel Doldurea, este proprietarul depozitului GPL din Crevedia unde au avut loc exploziile soldate cu doi morți și 56 de răniți, are o avere impresionantă.

13:19 Aeronava militară cu cei doi pacienți care au suferit arsuri a aterizat la Milano, aceștia au fost duși la spitalul San Raffaele. Pacienții fuseseră internați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni. Pacienții transferați la Bruxelles sunt la terapie intensivă, în stare stabilă

Firma GPL din Crevedia primise mai multe amenzi de la ISU, nu avea autorizație la incendiu și anunțase în 2020 că închide punctul de lucru / Prima ipoteză privind explozia

13:10Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia și care îi aparține lui Ionuţ Daniel Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a fost amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru mai multe nereguli legate de nerespectarea măsurilor de securitate la incendiu, nu mai deținea deloc autorizația la incendiu, iar din 30 septembrie 2020 firma anunțase autoritățile că închide punctul de lucru.

Prima ipoteză privind cauza exploziilor în ancheta coordonată de procurorul Marius Iacob ar fi că deflagrația ar fi fost provocată de o țigară, în timp ce gazul era mutat dintr-o cisternă în alta.

13:00Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a scris pe Facebook că, „din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. Tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziție locuri de cazare în zonă”.

12:49 Ultimele date privind răniții internați în spitale:

  • La Spitalul de Arși sunt internați 2 pacienți în secția de chirurgie plastică, amândoi sunt stabili
  • La Spitalul Universitar e internat 1 pacient în secția de chirurgie plastică
  • La Spitalul Elias – 1 pacient în stare stabilă – internat în secția de ORL
  • La Spitalul Bagdasar Arseni s-au prezentat 13 pacienți din care: 2 au fost transferați la Milano, 2 sunt în ATI în stare gravă, 8 stabili internați în sectia de chirurgie plastică și 1 pacient stabil în secția de chirurgie
  • În Spitalul Județean din Târgoviște a mai rămas internat un singur pacient în stare stabilă

Spitalul Floreasca a anunțat, anterior că acolo mai sunt internate 26 de persoane rănite în urma exploziilor de la Crevedia, printre care și doi pacienți în stare atât de gravă că nu pot fi transportați.

Al doilea deces

12:25Al doilea mort după exploziile de la Crevedia – Raed Arafat a anunțat un deces din cauza arsurilor, o pacientă internată la Spitalul Floreasca. Este vorba de soția celui care a decedat ieri de infarct. Femeia avea arsuri pe mai mult de 95% din suprafața corpului.

Arafat a adăugat că la ora 16:00 va pleca următorul avion cu răniți transferați în străinătate, care va duce cinci pacienți la Viena, Graz și Berlin.

De asemenea este pregătit un al patrulea avion. „Continuăm să transferăm pacienții despre care consideră medicii că trebuie să plece”, a mai spus șeful DSU.

12:20FOTO Cum arăta stația GPL din Crevedia înainte de exploziile devastatoare. Firma nu avea autorizație să funcționeze.

12:12 Trei persoane rănite de prima explozie de la Crevedia sunt în „stare foarte gravă” la Spitalul de Urgență București. Aceștia nu pot fi transportați în străinătate

11:58 Centrele de transfuzie sanguină au fost deschise, duminică, în 24 de judeţe şi Bucureşti, pentru ca cetăţenii să poată veni în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia, a anunțat Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină. Este vorba despre centrele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea, precum şi din municipiul Bucureşti. Programul acestora poate fi consultat aici.

Primele imagini pe zi de la locul exploziilor din Crevedia

11:39 VIDEO Primele imagini pe zi de la locul exploziilor de la Crevedia./ Cum se vede locul din dronă

11:35România este țara cu cei mai mulți mari arși din Europa, dar nu a construit niciun centru pentru tratarea lor nici măcar în cei aproape 8 ani scurși după incendiul din clubul Colectiv. Spitalele din țara noastră au doar 24 de paturi pentru tratarea arsurilor medii, nu pentru mari arși. Cifrele arată că dubla explozie de la Crevedia este cel mai grav episod cu pacienți cu arsuri produs în țara noastră după Colectiv. Citește o analiză HotNews.ro.

11:14 Cătălin Predoiu, vicepremier și ministru de Interne, a afirmat duminică dimineață că „la fața locului s-a procedat conform tuturor procedurilor în vigoare. S-a făcut posibil să se evite un număr de victime și mai mare”

„Aseară s-a evitat un dezastru uriaș, acești oameni își riscă viața în fiecare zi și merită aprecierea noastră”, a spus Predoiu.

Acesta a evitat să dea răspunsuri despre cum a fost posibilă tragedia, în condițiile în care stația funcționa fără autorizație. Predoiu a spus doar că poliția și procurorii fac verificări și că a discutat cu procurorul general în această dimineață despre caz.

Ciolacu: „Se face o paralelă cu cazul de la Colectiv, dar cred că ar trebui făcută paralelă cu cazul de la Mihăilești”

11:05„Important este că azi noapte s-a acționat exemplar, și în spitale, și pe salvări. Trebuie să mulțumesc pompierilor, jandarmilor, polițiștilor care au asigurat perimetrul”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„Se face o paralelă cu cazul de la Colectiv, dar cred că ar trebui făcută paralelă cu cazul de la Mihăilești”, a spus Ciolacu, amintind de explozia care s-a produs în 2004 în județul Buzău, atunci când o cisternă cu azotat de amoniu a sărit în aer și a ucis 18 persoane, rănind alte 13.

„Sunt pregătite încă 7 transferuri în străinătate. Sunt trei persoane în stare foarte gravă, de la prima explozie. Vom vedea după raportul de astăzi unde mai trebuie acționat”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă intervenția pompierilor a fost improprie, având în vedere numărul mare de răniți de la a doua explozie, premierul Ciolacu a fost evaziv: „Pompierii trebuiau să acționeze, important e că s-au salvat vieți. S-a intervenit întâi cu roboți, important este că s-au limitat…”, a spus Ciolacu

10:50 La Crevedia, duminică dimineață, mai erau doar trei autospeciale de pompieri. A fost demarată ancheta la fața locului, anchetă preluată de Parchetul General. Este anchetată infracțiunea pentru distrugere din culpă.

La cercetare sunt așteptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani, specialiști în deflagrații și explozii. A început o anchetă și a Inspecției Muncii la fața locului, potrivit Știrile TVR.

Există și o anchetă în curs a pompierilor care va stabili cauza exploziilor, modul de propagare al flăcărilor la casele din apropiere. Tot astăzi la MAI va avea loc o anchetă în care se va discuta dacă pompierii au respectat toți pașii și se vor analiza ordinele date dacă a existat sau nu greșeli în timpul intervenției.

10:20În parcarea stației din Crevedia s-ar fi aflat, la momentul primei deflagrații, 6 cisterne de GPL, fiecare cu circa 10.000 de litri de gaz-petrol lichefiat.

Incidentul s-ar fi petrecut în momentul când angajații încercau să transfere GPL dintr-o cisternă în alta, potrivit unor surse de la fața locului citate de Digi24.ro.

După prima explozie, pompierii care au venit la fața locului să stingă incendiul nu ar fi știut dacă mai sunt sau nu cisterne pline cu GPL în curtea unității. Trei dintre pompierii răniți sunt în stare gravă la spital.

09:28 Exploziile de la Crevedia. Raed Arafat: Firma clar nu avea autorizație să funcționeze / Astăzi vor mai fi transferați răniți în străinătate

08:56 Ancheta a fost preluată de Parchetul General: „În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa”

08:37 MApN a precizat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5.15 pentru a efectua o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles-Otopeni, pentru transportarea a doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului.

Cea de-a doua aeronavă C-27J Spartan a decolat la ora 8.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri. Echipele medicale pentru monitorizarea pacienților pe timpul transportului sunt formate din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din capitală.

––––

Explozia de la Crevedia: un mort și 57 de răniți

  • Potrivit MAI, prima explozie a provocat 8 victime, dintre care o persoană a murit de infarct, fără să aibă arsuri, iar șapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul de urgență București și Spitalul Bagdasar Arseni.
  • A doua explozie a dus la rănirea a 50 de oameni, dintre care 3 transportate la UPU Târgoviște și 47 la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme. Dintre acestea, 43 de persoane sunt cadre MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

Potrivit ultimei raportări 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Primii doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia au fost transferaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o unitate medicală din Bruxelles, fiind vorba despre doi pompieri. Alte două persoane urmează să fie duse cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Milano, în Italia.

Duminică dimineață, la ora 08:00, circulaţia era în continuare oprită pe ambele sensuri pe DN 1A Bucureşti-Ploieşti, în localitatea Crevedia, iar forţele de intervenţie izolaseră zona şi acţionau pentru lichidarea totală a incendiului.

O echipă Euronews România era chiar aproape de locul puternicei explozii (a doua) și a surprins pe camera momentul.

Explozia masivă de la Crevedia – a doua deflagrație puternică ce a avut loc la stația GPL și care a dus la rănirea a zeci de persoane – a fost vizibilă inclusiv din Capitală (VIDEO)

Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, face apel către oameni să meargă duminică să doneze sânge pentru victimele exploziilor.

Stația GPL unde au avut loc exploziile aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Întrebat despre fiul primarului din Caracal (PSD), care deține stația GPL, premierul Marcel Ciolacu a răspuns iritat: „Da, patronul stației este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de…”.

VEZI ȘI:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro