Faze tari: Un obiect gasit in Romania, printre cele mai mari mistere ale omenirii; 10 descoperiri pe care stiinta nu le poate explica; De ce taiem mielul de Pasti?
Descoperire incredibila in stomacul unui om de afaceri. Chirurgii au gasit nu mai putin de 12 lingouri de aur. Un barbat de 63 de ani, din Delhi, India, a ajuns la spital plangandu-se de senzatii de voma, dupa o cearta avuta cu sotia. Acesta sustinea ca a inghitit un capac de la o sticla, insa doctorii au descoperit cu totul altceva in stomacul sau. Barbatul in varsta de 63 de ani a fost internat in spital, pentru ca vomita si avea probleme de digestie. Acesta le-a spus doctorilor ca motivul pentru care se simte rau este ca ar fi inghitit capacul de la o sticla, dupa o cearta cu sotia. Insa, cand s-au apucat sa il opereze, chirurgii au ramas de-a dreptul siderati. Acestia au gasit in stomacul pacientului nu mai putin de 12 lingouri de aur, cantarind 400 de grame, noteaza stirileprotv.ro.
Monstrul din Loch Ness a fost fotografiat din satelit! Cateva imagini din satelit au surprins cu ajutorul unui iPhone o creatura bizara, iar toata Anglia fierbe. „O fi vorba oare de celebrul mostru din Loch Ness?”, se intreaba englezii. O creatura care seamana cu un peste de dimensiuni uriase a fost fotografiat cu ajutorul hartilor care se gasesc pe iPhone. Opera la apartine a doi tineri, care sunt foarte pasionati de mitul lui Nessie si au scanat centimetru cu centimetru imaginile din satelit. Peter Thain si Andy Dixon au fost uluiti de descoperirea pe care au facut-o si au trimis imaginile la toate ziarele din Anglia. Cei de la Daily Mail au scris despre acest subiect si le-au luat un interviu celor doi, informeaza Cancan.
De ce taiem mielul de Pasti? Ritual stravechi, plin de semnificatii precise, dar care astazi par a se estompa tot mai mult sub presiunea post-modernismului galopant, taierea mieilor de Pasti este un fenomen complex care este (din fericire) inca intalnit intr-o Romanie cu traditiile si obiceiurile estompate. Multora le repugna sacreificarea unui animal aparent nevinovat. Dar si mai multi romani, gurmanzi sau nu, sunt adeptii pastrarii ritualului sacrificiului mieilor. Si aceasta in ciuda tuturor controverselor. Deloc putine, dealtfel. Dincolo de aspectele pro si contra care vizeaza taierea mieilor, actul in sine se dovedeste a avea multe fatete ascunse. Toate extrem de interesante. O scurta privire asupra istoricului mieilor alaturi de oameni este edificatoare in privinta rolului acestora. In mod paradoxal la prima vedre, tocmai blandetea, inocenta si puritatea mielului l-au propulsat in pozitia (extrem de complexa) de animal de sacrificiu. Dincolo de gestul brutal al imobilizarii si sacrificiului sangeros al unui animal pe care filtrul antropomorfizarii noastre l-a transformat in simbol absolut al neprihanirii, gasim rosturi si traditii importante pentru comunitatile pastorale din Lumea Veche. Integral in Descopera.ro.
Un obiect gasit in Romania, printre cele mai mari mistere ale omenirii. Este foarte simplu sa ajungi „obsedat” de minunatiile care se afla pe Pamant. Multora dintre oameni le place sa creada ca pot deslusi orice mister, insa acest lucru nu e tocmai adevarat. In 1973, cativa muncitori din Aiud au descoperit trei obiecte miserioase in pamant. Acestia au chemat un specialist, care a identificat doua dintre corpuri, spunand ca este vorba despre fosile care au cateva milioane de ani, insa cel de-al treilea obiect este un mister, deoarece este realizat din aluminiu, element chimic care nu avea cum sa existe inaintea erei noastre. Nici la 40 de ani de la descoperirea lui, cercetatorii nu au descoperit provenienta obiectului. Multi s-au grabit sa spuna ca este vorba de o ramasita a unei nave extraterestre. Obiectul a fost analizat in Elvetia, unde s-au confirmat rezultatele de la Magurele. Mai multi spceialisti au declarat ca ar avea o vechime de 250.000 de ani, insa datele de laborator indica faptul ca obiectul ar avea intre 400 de ani si 80.000 de ani. „Calcaiul” de la Aiud este si astazi in custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca, scrie EVZ.
10 descoperiri pe care stiinta nu le poate explica. e la efectul placebo pana la zgomote misterioase auzite de comunitati intregi, oamenii de stiinta inca nu pot sa explice unele descoperiri si fenomene care au loc pe glob. Taos Hum, Zumzetul din Taos. Este un fenomen sau o serie de fenomene in urma carora apar numeroase marturii despre un presupus zgomot, de joasa frecventa, relateaza Huffington Post. Intalnit cu precadere in Marea Britanie si in Statele Unite, dar cunoscut si in Canada sau Noua Zeelanda, zumzetul este un sunet invaziv, care e auzit de o parte din comunitate, dar nu de toti oamenii. Pentru cei care il percep, totusi, zgomotul poate sa fie foarte deranjant, fiind legat de cel putin trei sinucideri, in Regatul Unit. In Statele Unite, fenomenul a devenit cunoscut dupa ce o parte din populatia oraselului Taos, New Mexico, a inceput sa se planga in legatura cu sunetul persistent. Integral in Mediafax.ro.