Sari direct la conținut

Gandul: Ce trebuie ştiut despre albirea dinţilor

Gandul

Albirea dinţilor a devenit o tehnică la îndemână şi dorită de foarte multe persoane. Deşi ofertele sunt variate, trebuie ştiut că substanţa activă care curăţă dinţii este peroxidul, susţin specialiştii. Indiferent dacă tratamentul de albire se face într-un cabinet stomatologic sau se apelează la benzile disponibile în farmacii, tot peroxidul este cel care acţionează.

Într-adevăr, de multe ori diferă concentraţia de peroxid a soluţiei de albire. În general, o soluţie, în care peroxidul se găseşte în concentraţie de 4% (cum este cazul benzilor de albit care se găsesc în farmacii), reuşeşte să deschidă culoarea dinţilor cu trei nuanţe.

Dacă albirea se face la un stomatolog, soluţia care se foloseşte are o concentraţie de 10-15%. Concentraţia crescută de peroxid face ca dinţii să se deschidă la culoare cu opt nuanţe. Cocentraţia de peroxid poate ajunge în unele soluţii de albire până la 35%, însă aceste soluţii se folosesc în cazuri excepţionale. De obicei, soluţiile puternice sunt folosite pentru oamenii mai în vârstă care fumează de mult timp. Pentru persoanele tinere soluţiile cu concentraţii mici de peroxid sunt cele mai recomandate, spun medicii.

Tratamentul de albire nu afectează smalţul dinţilor

Una dintre temerile celor care apelează la acest tratament este credinţa că substanţele de albire distrug smalţul dinţilor. Smalţul are o structură asemenea diamantelor, cu multe feţe. De-a lungul timpului, petele se formează în jurul feţelor şi dintele prinde o culoare gălbuie.

Peroxidul curăţă aceste acumulări fără să afecteze în nici un fel smalţul, pentru că nu este un acid, spun medicii. De aceea, nu există o limită a numărului de tratamente de albire pe care le poate face o persoană.

Gandul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro