Sari direct la conținut

Ghid de iesit in weekend: ce evenimente si concerte avem in Bucuresti

HotNews.ro
E.M.I.L., Foto: webPR.ro
E.M.I.L., Foto: webPR.ro

In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana vine cu foarte multe evenimente. Si in acest weekend capitala tuna si aduna concerte de muzica clasica, punk si hip-hop, spectacole de teatru pe alese, dar si filme documentare. Iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 11-13 martie.

„Visul unei nopti de vara”, la TNB

Cea mai erotica dintre piesele shakespeariene, asa cum ne-o infatiseaza, tot mai des, viziunile regizorale contemporane, „Visul unei nopti de vara”, se joaca vineri de la ora 19.00, pe Scena Mare a Teatrului National din Bucuresti. Regizorul Petrica Ionescu plasmuieste, cu aceasta noua montare, un extraordinar univers oniric si feeric, clocotind de erotism, instincte primare, si, mai presus de orice, de energii vitale. Un vis fantastic, in care cuplurile, pasiunile si povestile de iubire se fac si se desfac ca prin vraja, antrenand acorduri cand mai vesele, cand mai triste, cu miscari frenetice si spectaculoase schimbari de decor; o fantezie luxurianta ce coboara peste o magica noapte de Sanziene. Din distributia spectacolului fac parte, printre altii, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont, Istvan Teglas Ana Covalciuc si Costi Apostol.

„Stabat Mater” de Rossini, sub bagheta lui David Crescenzi, la Sala Radio

Vineri, 11 martie, de la ora 19.00, dirijorul de origine italiana David Crescenzi, director artistic si dirijor principal al Operei din Cairo, va invita sa ascultati, in interpretarea Orchestrei Nationale Radio, Stabat Mater, partitura semnata de cunoscutul compozitor de opera Gioachino Rossini. Solistii pe care ii veti aplauda la Sala Radio sunt Sorina Munteanu – soprana, Antonela Barnat – mezzosoprana, Adrian Dumitru – tenor si Cristian Hodrea – bariton. Evenimentul va avea loc cu participarea Corului Academic Radio, pregatit pentru prima oara de noul sau dirijor, Ciprian Tutu.

Proiectie documentar „Balta Alba”

Vineri, de la 21.00, in Manasia Hub are loc proiectia documentarului „Balta Alba”. Filmul spune povestea numarului mare de muzicieni din acest cartier al Bucurestiului. Dupa film, regizorul Silviu Munteanu va face pe-a dj-ul pana dimineata. Intrarea este libera.

Concert E.M.I.L in Club Fabrica

Sambata, 12 martie, de la ora 23.30, E.M.I.L., una dintre cele mai longevive si cunoscute trupe de punk-rock din Romania, concerteaza in Fabrica. Trupa are la activ 4 albume si a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din tara. Evenimentul de vineri, organizat de cei de la Dark Side Booking Academy, incepe la ora 20.00. In deschidere vor canta alternativii de la Toy Machine.

Macanache & The Putreds, la Beraria H

Macanache, raperul din Titan, aterizeaza sambata seara, de la ora 22.00 in Beraria H impreuna cu The Putreds. Macanache este un raper de 27 de ani care a adus un nou suflu muzicii underground din Romania. Si-a pus amprenta pe hip-hop-ul romanesc cu un stil propriu. E artistul de pe maidan, a copilarit in cartierul Titan, in zona Poarta 4. A schimbat mai multe scoli, a facut gimnastica si-i place sa bata mingea. E un tip modest, vorbeste limba romana foarte bine, spre surprinderea celor care l-au etichetat agramat. Spune ca dezacordurile pe care le mai scapa in piesele lui sunt un fel de licenta poetica. Citeste interviul cu raperul Macanache aici.

Concert Angele Dubeau, la Ateneul Roman

Cunoscuta violonista canadiana, Angele Dubeau, revine in Romania dupa 32 de ani pentru sustinerea unui concert unic ce va avea loc in Sala Mare a Ateneului Roman, duminica, 13 martie, de la ora 11.30. Cu aceasta ocazie, se vor face auzite pentru prima data in Romania, lucrari de Ludovico Einaudi, unul dintre cele mai importante nume din muzica clasica contemporana internationala, cu un remarcabil succes de public. De asemenea, vor fi interpretate piese compuse de Arvo Part, cel mai des interpretat compozitor de muzica clasica contemporana din ultimii cinci ani.

„Terenul de joaca” – expozitie foto de Felicia Simion, la MTR

Expozitia „Terenul de joaca” a artistei Felicia Simion poate fi vizitata pana pe 27 martie, la Sala Acvariu, de la Muzeul National al Taranului Roman. Felicia Simion a inceput sa faca fotografii de la varsta de 13 ani, iar de atunci se bucura de aprecieri inclusiv la nivel international. A participat la numeroase concursuri si a fost premiata la International Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow International Photo Awards, PDN Faces.

„Insemnarile unui nebun”, la ARCUB

Duminica, de la ora 20.00, la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) se joaca „Insemnarile unui nebun”, un spectacol unic, in care umorul si drama se intrepatrund pe masura ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acapareaza mintea personajului principal, macinat de tristete si frustrari. Cand singuratatea si lipsa de perspective ajung sa ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostila ramane imaginatia. Astfel putem construi un nou univers, in care totul este posibil, iar granita dintre lumea reala si cea plasmuita devine fragila, aproape insesizabila. „Insemnarile unui nebun” de N.V. Gogol, spectacol in regia lui Felix Alexa si scenografia Dianei Ruxandra Ion ii are ca protagonisti pe Marius Manole si Alexander Balanescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro