Sari direct la conținut

Ghiță, Andronic și Gușă, fotografiați la Belgrad / Gușă: Următoarele discuții vor avea loc la București, cu toată lumea

HotNews.ro
Ghiță, Andronic și Gușă, fotografiați la Belgrad / Gușă: Următoarele discuții vor avea loc la București, cu toată lumea

Sebastian Ghiță, Dan Andronic și Cozmin Gușă s-au întâlnit vineri la Belgrad, discuția vizând, potrivit patronului de la Realitatea TV, problemele economice cu care se confruntă mass-media.

O fotografie a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Andronic, alături de comentariul:

„La Belgrad, împreună cu niște prieteni. Înconjurați de civili. Civili everywhere \uD83D\uDE42

Am vorbit doar despre media. Amănunte să dea Cozmin. El e purtătorul de cuvânt.

Later edit. Burci nu a putut să vină”.

Contactat de HotNews.ro, Cozmin Gușă a afirmat că întâlnirea de la Belgrad a avut loc în continuarea uneia de la București, din noiembrie, în care, potrivit reprezentantului Realitatea, mai multe entități media au încercat să caute soluții pentru probleme economice comune – salarizare, must carry, bani pentru conținutul online.

Cozmin Gușă a spus că, la Belgrad, discuția a avut loc joi seară, iar vineri a avut loc întâlnirea „la șpriț”.

Ce a spus Gușă pentru HotNews.ro:

  • Am avut o întâlnire în noiembrie, cu mai mulți patroni din presă, a fost prezent și postul România TV prin director, să inițiem o mișcare ca să ne apărăm drepturile mai bine, de la financiar la salarizare și altele. Plus, televiziunile de știri să primească și ele bani de la cabliști (n.red.: să se retragă din must carry – după modelul Pro TV, Antene, Kanal D / să renunțe la statutul de stații libere la retransmisie și cabliștii să plătească pentru a le prelua. Discuțiile posturilor de știri pe această temă sunt, din informațiile HotNews.ro, vechi de câțiva ani)
  • Am discutat atunci și despre site-uri, să primească o parte din banii încasați de guvern de la companiile de telefonie, având în vedere că traficul online e făcut în baza accesării de către utilizatori a site-urilor de știri.
  • În plus, am discutat că munca jurnalistului e supraimpozitată și nu i se recunoaște că face o muncă creativă.
  • A fost discuția atunci, acum am luat deciza că trebuie să ne organizăm, să facem demersuri publice pentru ca cel puțin în cele trei categorii – banii de la cabliști, salarizare conform muncii de creație a jurnaliștilor, bani pentru site-urile de știri din taxele pe care guvernul le ia de la operatorii de telefonie – să realizăm ceva. Următoarele discuții vor avea loc la București, cu toată lumea.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro