Sari direct la conținut

Ion V. Ionescu, legendă a Poli Timișoara, a murit la 88 de ani

HotNews.ro
Ion V. Ionescu, legendă a Poli Timișoara, a murit la 88 de ani
Ion V. Ionescu. Foto: Facebook / Politehnica Timișoara

Profesorul Ion V. Ionescu, zis Jackie Ionescu, cel mai de succes antrenor din istoria Politehnicii Timișoara, a murit la 88 de ani, a anunțat astăzi clubul, citat de GOLAZO.ro.

Legendă a Poli Timișoara, antrenorui Ion V. Ionescu a promovat jucători precum Păltinișanu, Jivan, M. Giuchici, Coraș, Duckadam, Iosif Rotariu, Stoicov, S. Vlaicu, Hanganu, C. Liță și Luțu.

„Aseară, la ora 22.00, prof. Ion V. Ionescu, legendarul antrenor de fotbal, a plecat la Domnul la vârsta de 88 de ani, împlinită pe 2 mai 2024.”, este scris în articolul publicat pe site-ul Politehnicii Timișoara.

Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 15:00, la cimitirul din Calea Șagului, în Timişoara.

Născut la 2 mai 1936 în Rudna, județul Timiș, Ion V. Ionescu și-a început cariera în fotbal la nouă ani la Poli Timișoara.

A activat și pentru echipele Progresul Sibiu, Ştiinţa (cunoscută ulterior ca Sportul Studenţesc) și Victoria București, până când a fost nevoit să se retragă prematur la vârsta de 24 de ani, în 1960, din cauza unei accidentări.

La 24 de ani, acesta a ajuns secund la Poli Timișoara. El a avut contribuții semnificative în promovarea echipei în Divizia A, în 1972.

A adus Poli Timișoara în prim-planul fotbalului românesc prin câștigarea Cupei României în 1979.

Mai multe detalii pe GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro