Sari direct la conținut

La ce să te uiți când alegi pentru vacanță o locație prin Booking sau Airbnb/ 5 lucruri de reținut

HotNews.ro
Plaja Ayia Napa Cipru, Foto: Hotnews
Plaja Ayia Napa Cipru, Foto: Hotnews

Fie că vrei să pleci în vacanță în Grecia, Spania, Italia, primul lucru la care te gândești este unde vrei să stai. Locul îl alegi în funcție de buget, zonă și de comportamentul de consum.

Dacă mergi pe varianta Airbnb ai atât avantaje cât și unele dezavantaje, comparativ cu o cameră de hotel prin Booking.

De exemplu, dacă vrei să mergi în Grecia în Halkidiki, prin Airbnb poți închiria o cameră de la 170 lei/noapte și până case de 1.000 lei/noapte. Evident, prețul diferă în funcție de locație: mai aproape de o plajă, mai departe, în centrul, la țară etc.

De asemenea, prețul diferă la apartamente în funcție de camere și suprafață.

În același timp, dacă te uiți la hoteluri, prețurile pornesc de la 176 lei/noapte și pot ajunge la 571 lei/noapte. Astea sunt prețuri luate de pe Booking, dar puteți face ceva diferit.

Prețurile menționate se referă la începutul lunii iulie.

Un mic secret când alegi Booking sau Airbnb

Un mic secret pe care îl împărtășim (acum nu mai e secret): Unii folosim platfoma de hoteluri ca pe un motor de căutare și atât. Chiar dacă un hotel apare că nu ar mai avea camere, dar ne dorim să stăm acolo, de obicei este bine să dam un telefon sau un email pentru a vedea situația. Posibil să mai aibă camere. În general am avut noroc.

De asemenea, dacă vorbiți cu ei, veți constata că prețul este mult mai mic decât pe Booking. Asta pentru că ce vedeți acolo include și comisionul platformei. În unele cazuri veți constata că faceți economii chiar de o noapte.

Singurul avantaj al Booking e că puteți rezerva rapid și face plata din câteva click-uri.

Mare atenție la micul dejun, dacă această masă este importantă pentru tine

Dacă ai de ales între hotel și Airbnb, trebuie sa iei în considerare micul dejun, dacă ești genul care mănâncă dimineața.

La majoritatea hotelurilor, micul dejun este inclus în preț. Verificați mereu înainte de rezervare.

Așadar, dacă ai ales Airbnb, va trebui ori să mănânci pe la vreun local unde vei da 5-10 euro (poate mai mult – depinde de multe lururi), ori să îți faci cumpărăturile la supermarket și să gătești. Este opțiunea fiecăruia, dar e ceva la care trebuie să te gândești când faci pregătirile pentru vacanță.

Aceste lucruri trebuie luate în considerare oriunde vrei să pleci, indiferent că este vorba despre Sicilia, Barcelona, Coasta de Azur etc.

Dacă plecați cu avionul, nu uitați să faceți check-in cu câteva zile înainte de plecare. Ideal este online și să păstrați biletul pe telefon. Asta dacă nu vreți să încurajați tăierea copacilor și să le printați.

Pentru alte persoane, poate e mai confortabil să meargă printr-o agenție de turism (oferte sunt multe all inclusive etc.). Practic nu te mai ocupi de unele proceduri, iar în unele oferte ai ghid pentru vizitarea anumitor obiective. De obicei, atunci când se pleacă cu avionul se ocupă tot agenția de check-in.

Pentru că am menționat plecarea cu avionul, dacă îți place să vizitezi multe plaje, trebuie să te miști cu un vehicul. Dacă e un transport public foarte bun, precum e în Paphos (Cipru), atunci e perfect. Dacă nu, va trebui să închiriezi o mașină. Vedeți că în Cipru volanul este pe dreapta, dar participanții la trafic sunt îngăduitori cu turiștii.

De asemenea, dacă mergi cu mașina ta în Grecia, Italia, Spania atunci va trebui să iei în considerare costul combustibilului.

HotNews.ro a avut recent un material pe temă, în care am vorbit despre prețul combustibilului, de unde e mai bine să alimentezi, taxele de autostrată, dacă e mai bine să mergi cu avionul și apoi să închiriezi mașină, cam cât costă etc. Acel text se referă doar la Grecia.

5 lucruri de reținut din cele spuse mai sus

Sumarizând, dacă alegeți varianta hotel:

1. Vorbiți direct cu hotelul, deoarece e posibil ca prețul camerei să fie mai mic

2. Dacă sunteți genul care mănâncă la micul dejun, atunci verificați dacă intră și asta în preț

3. Vezi dacă în zona în care ai ales locația ai transport în comun cât de cât bun, dacă nu mergi cu mașina. Altfel, ideal este să închiriezi una.

Dacă plecați cu avionul:

4. Nu uitați să faceți check-in online cu câteva zile înainte de plecare

5. Descărcați biletele de avion pe telefoane (dacă mergeți sunteți în grup/familie, e bine să le aibă mai multe persoane pentru cazul în care vă pierdeți telefonul în apă – unii intră cu el la gât).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro