Sari direct la conținut

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom: "Unul din miturile referitoare la pretul carburantrilor este ca daca Romania are resurse locale de titei, pretul carburantilor ar trebui sa fie mai mic. Insa aceasta premisa este falsa"

HotNews.ro
Mariana Gheorghe, CEO Petrom, Foto: Arhiva personala
Mariana Gheorghe, CEO Petrom, Foto: Arhiva personala

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, a discutat online cu cititorii HotNews.ro marti, de la ora 11.00. Temele discutiei online au fost rezultatele financiare ale OMV Petrom si impactul in economia romaneasca, pretul carburantilor, strategia companiei, schimbarea companiei dupa privatizare si recentele descoperiri de zacaminte.

Carte de vizita Mariana Gheorghe

– Este CEO si Presedinte al Directoratului OMV Petrom din iunie 2006

– Are in subordine urmatoarele departamente: Afaceri Corporative si Conformitate, Comunicare si Sustenabilitate, Juridic, Strategie si Relatia cu Investitorii, Sanatate, Siguranta, Securitate si Mediu, Resurse Umane, Achizitii Operationale si Reglementare si Afaceri Publice.

– Inainte de a conduce Petrom, a lucrat timp de aproape 14 ani in cadrul BERD in Londra, unde a gestionat un portofoliu semnificativ de tranzactii financiare internationale in Europa de Sud Est si a colaborat strans cu Romania si Petrom. De asemenea, a facut parte din Consiliul de Administratie al Petrom, ca reprezentant al BERD, in perioada ianuarie 2005 – aprilie 2006

– In perioada 1991-1993 a fost Director General Adjunct in cadrul Ministerului de Finante.

– Face parte din urmatoarele asociatii: Consiliul Investitorilor Straini (a detinut functia de presedinte pana in mai 2011), Institutul de Guvernanta Corporativa (Presedinte), Institutul Aspen Romania (Vice Presedinte), Consiliul Mondial al Energiei, Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR).

– A absolvit Academia de Studii Economice si Facultatea de Drept din Bucuresti, precum si Finante Corporatiste la Scoala de Afaceri din Londra.

  • Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori
  • Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate
  • Cele mai bune intrebari ale cititorilor vor fi preluate intr-un interviu realizat de Cristian Pantazi
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro