Sari direct la conținut

Microsoft prezintă joi noul sistem de operare, la 6 ani după Windows 10

HotNews.ro
Microsoft, Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com
Microsoft, Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Grupul informatic american Microsoft va prezenta joi o nouă versiune a sistemului de operare Windows, la şase ani după lansarea Windows 10, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Acest sistem de operare care a transformat Microsoft într-un gigant mondial, care a dominat piaţa computerelor personale timp de mai mulţi ani, a fost devansat ca popularitate în ultimii ani de dispozitive care utilizează software-ul Apple şi Google dar cu toate acestea Windows este în continuare elementul central al poziţiei solide pe care o ocupă Microsoft pe piaţa corporate.

În plus, noul sistem de operare upgradat ar putea fi şi pe placul persoanelor fizice, care în ultimul an au ajutat la creşterea vânzărilor de PC-uri, graţie muncii de acasă în perioada pandemiei de COVID-19.

Analiştii se aşteaptă ca noua versiune să poarte denumirea Windows 11 şi să conţină unele update-uri pentru utilizatorii de business care să îl facă mai uşor de utilizat în sistem dual-monitor. De asemenea, ar putea veni cu unele update-uri pentru pasionaţii de jocuri pe PC, un alt segment important de clienţi pentru Microsoft, inclusiv o aplicaţie pentru Xbox.

Microsoft urmează să ofere mai multe detalii joi, la evenimentul de lansare online, ocazie cu care va anunţa şi planurile sale pentru noul Windows Store modernizat.

Sistemul de operare Windows a stat la baza ascensiunii Microsoft în anii 1990 pe măsură ce computerele personale au devenit ceva normal în rândul companiilor şi consumatorilor. Însă acest sistem de operare a fost nevoit să treacă în spatele sistemelor de operare iOS, dezvoltat Apple, şi Android, dezvoltat de Alphabet Inc, pe măsură ce telefoanele mobile au înlocuit PC-urile în calitate de principal dispozitiv de computing pentru miliarde de utilizatori.

Windows 10, cea mai recentă versiune a sistemului de operare, are 1,3 miliarde de utilizatori, aproape la fel de mulţi ca baza totală de dispozitive Apple instalate, de 1,65 miliarde utilizatori, dar mai puţin de jumătate decât cei trei miliarde de utilizatori de Android.

În rândul PC-urilor şi laptop-urilor, Windows a pierdut o parte din cota de piaţă în 2020 în faţa dispozitivelor Chromebooks de la Google, pe măsură ce şcolile au optat pentru dispozitive mai ieftine pentru învăţarea online, dar cu toate acestea controlează încă o cotă de piaţă de peste 80%, potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro